Bejelentkezés

x
Search & Filters

Majdnem a Def Leppard tagja lett Adrian Smith, az Iron Maiden gitárosa?



1991-ben a Def Leppard nehéz helyzetbe került Steve Clark halála miatt: a banda többi tagja gyászolta a zenét, de gyorsan meg kellett találniuk az utódját, hogy folytathassák a munkát. A csapat választása végül Vivian Campbell-re esett, aki azóta is a zenekar tagja, de nem sokon múlt, hogy nem adrian Smith került a Def Leppard-be, aki akkoriban egyébként is szünetet tartott, így rá is ért volna.
 
"A hír tényleg igaz, ráadásul egy komplett sztori kapcsolódik hozzá. Szeretnék több könyvet is írni a jövőben, és könnyen lehet, hogy az egyik éppen erről fog szólni."
 
Smith azért szállt ki egy időre az Iron Maiden-ből 1990-ben, mert úgy érezte, hogy a No Prayer for the Dying lecsupaszított hangzása visszalépést jelentett az olyan alaposan kidolgozott és megmunkált lemezük után, mint a Somewhere in Time és a Seventh Son of a Seventh Son. A gitáros azt is elmondta, hogy a Stranger in a Strange Land az egyik kedvenc dala.
 
"A legtöbb korábbi Iron Maiden dal kifejezetten gyors, agresszív és kemény, de a Stranger lehetővé tette, hogy valami mást is megmutathassak magamból és az is kiderült, hogy bátran írhatunk ilyen nótákat is."