Bejelentkezés

x
Search & Filters

Már magyarul is kapható a rocker társasjáték! - Ready To Rock!



Aki idén nyáron járt valamely európai rockfesztiválon, esetleg összefuthatott egy olasz fickóval, aki saját készítésű kártyás társasjátékát, a Ready To Rock-ot árulta - elsöprő sikerrel! A Tommaso Bonetti által kitalált játék tulajdonképpen egy olyan intenzív koncertélményt jelenít meg, ahol minden olyan megtörténik, ami egy keményebb kötésű koncerten vagy fesztiválon mindennapos. Vagyis a játék alcímével élve - bár minden koncert ilyen lenne!

A játékosoknak, miután megváltották a jegyet, az első sorba kellene utat vágni maguknak a tömegen keresztül a győzelemhez. Közben számos olyan eszközt vethetnek be egymás akadályoztatására, avagy a saját megsegítésükre, amelyekkel már minden valamirevaló rocker/metalos találkozott.

A sör különféle mértékben való vedelése természetesen különböző bónuszokat jelent, de bevethető a lökdösődés vagy a csöcsvillantás is az ellenfelek megzavarására (valószínűleg ez utóbbi IRL, játék közben is működik!). A headbang-elők vagy a mosh pit blokkolják az utat, meg kell kerülni - de a "közönség szörfözés" kártya kijátszásával át is lehet lendülni fölöttük!

A kőkemény circle pit-ek és a wall of death teljesen átrendezik a terepet, míg - jellemző módon - a mosh pit-et a "ballada" kártya kijátszása pusztítja el. Ilyen és ehhez hasonló események történnek egy Ready To Rock parti közben.

 


A játék igényes, professzionális kivitelezésben készült angolul, ám mostanra magyar nyelvű változat is elérhető! A teljes szabálykönyv és minden kártya szövege le lett fordítva magyarra. Ráadásul a magyar változatban néhány kisebb változás is történt az eredetihez képest. Néhány kártya kicserélésre került, így például az eredetileg Zakk Wylde-ot ábrázoló "special guest" kártya hazai változatán a Moby Dick szerepel.

Mindegyik kártyán szerepelt eredetileg egy humoros kis kommentár. A magyar változatban a kártyák magyarázata ennél "autentikusabb", legalább is azoknak, akik társalogtak már amolyan varacskos-részeg, szétcsúszott, csuhamosra izzadt pólós, félhülye arcokkal Akela koncerten...

A Ready To Rock társasjáték magyar változatának összes kártyája, hátlapokkal együtt, valamint a magyar nyelvű szabálykönyv is teljesen ingyenesen, jó minőségben letölthető a játék honlapjáról, illetve a magyar kiegészítővel együtt, dobozos formában is megrendelhető:

 

http://www.readytorock.it/international/magyar/

Rövidesen itt a Karácsony, így a fémszívű ismerősök számára ideális ajándék lehet a Ready To Rock társasjáték. Hogy a "szobarockerek" is ízelítőt kapjanak belőle, milyen kalandokat kell átélni egy igazán odasújtós metal koncerten.

 


 

Címkék: 
Moby Dick