Bejelentkezés

x
Search & Filters

Már majdnem teljesen kész az új Nightwish album, de a megjelenés csak 2020-ra várható



Jelenleg a Decades nevű válogatásalbum dalaival turnézik a Nightwish és november 20-án magyar koncert is lesz majd a Papp László Sportarénában, de a csapat billentyűse és fő dalszerzője, Tuomas Holopainen már a következő lemezen dolgozik és most helyzetjelentést is adott a folyamatról és a tervekről.
 
"Az album 80-90%-át már megírtam. Tavaly októberben láttam neki a munkának az Auri projekt után (Tuomas a feleségével, Johanna Kurkela-val és a Nightwish multihangszeresével, Troy Donockley-vel zenélt együtt). Meghallgattam azt a lemezt és valami elindult bennem. Azóta tulajdonképpen folyamatosan írok dalokat, tegnap este is befejeztem egyet. Szerintem 10-11 nóta lesz majd az új albumon, amelynek felvételeit jövő júlisban kezdjük és ha minden jól megy, 2020 tavaszán jöhet a megjelenés.
 
Ezúttal is lesznek nagyzenekaros részek, de most egészen máshogy használjuk majd ezeket, mint eddig, mert úgy érzem, abból a formájából már kihoztuk, amit lehetett és nem szeretnénk önismétlővé válni. Egyébként az új album mellett az is a terveink között szerepel, hogy felvesszük a Decades turné valamelyik koncertjét, ugyanis ezeknek a daloknak a nagyrészét most játsszuk utoljára élőben, ezért jó lenne megörökíteni ezt valamilyen formában."
 

 

A Concerto Music bemutatja: Decades: European Tour
2018. november 20., kedd
Papp László Budapest Sportaréna
Nightwish koncert
 
Belépő: ülő és állójegyek: 11.900, 13.900, 15.900 Ft
 
Jegyek kaphatók a Ticketportal országos hálózatában, és a Ticketportal oldalon.