Bejelentkezés

x
Search & Filters

Másfél év után új kislemezzel jelentkezik a szegedi Five More Minutes: 'End Of The World'



A Five More Minutes 'End Of The World' EP-jének felvételei Nyári Zoltán keze alatt készültek, Békéscsabán, 2018 februárjában, a keverés és a mastering szintén az ő munkája.
 
A lemezen található 5 dal az elmúlt 2 év lenyomata: a koncerten is többször kipróbált dalok egyfajta új irány felé mutatnak, melyre a „Dark Side Of The Moon” című szerzemény teszi fel a pontot, ugyanakkor a közönségkedvenc és rádióbarát „Back To The Life” is helyet kapott az anyagon.
 
Az album most meghallgatható a Rockbook Rockmagazin oldalán.
 
A lemez dallistája:
 
01. Paranoia
02. Dark Side Of The Moon
03. Time To Wake Up
04. Megaloman
05. Back To The Life
 

 
End Of The World: A lemez ugyanannak a központi figurának az önmagával vívott harcát mutatja be, 5 rövid fejezetben. Egy egyéni katasztrófáról szól, amin keresztülmegy a lírai én, amit elszenved, és amire megoldás sejlik az utolsó dalban. Egy személyes kálváriát ismerünk meg, aminek terhe alatt majdnem összeroppan, kifordul saját magából és az őrület határára sodródik. Egy, a saját világával folytatott harcot követhetünk végig, amiről nem derül ki, hogy pozitív vagy negatív kimenetelű-e. A háború egy győztes nézőpontjából pozitívan zárul, míg a vesztes számára a világvége.
 
Sorsára az 5 dalon keresztülvitt történettel a lemez nem reflektál egyértelműen: nem tudjuk, hogy a lírai én az út végén melyik oldalon áll, csak sejtjük, hogy alulmarad, de legalábbis veszteséggel zárja az agóniát. Az utolsó dalban saját korábbi kétségbeesett és önmarcangoló énjét szólítja meg, melyben visszahívja az örömöket tartogató életbe.
 
A borítót és a nemsokára koncerteken is kézbe vehető korong artworkjét Rittgasszer Bálint készítette.
 
A lemez saját kiadásban jelenik meg, hamarosan a legtöbb online felületen is elérhető lesz, addig is a zenekar Bandcamp oldalán meghallgatható.
 
Az aktuális infókért és a koncertdátumokért érdemes látogatni a Five More Minutes Facebook oldalát