Bejelentkezés

x
Search & Filters

Max Cavalera: "számomra minden album egy esély arra, hogy olyasmit csináljak, amit korábban még soha"A Sepultura korábbi és a Soulfly jelenlegi frontembere, Max Cavalera egy friss interjúban arról beszélt, hogy minden albumánál arra törekszik, hogy valami olyat csináljon, amit korábban még soha.
 
"Nekem ez fontos. Már a Sepultura-nál is nagyon szerettem, hogy nem volt két egyforma albumunk és nem ismételtük önmagunkat. A Beneath The Remains más volt, mint az Arise, és ugyanígy a Chaos A.D. is különbözött az Arise-tól, a Roots pedig a Chaos A.D.-től. A Soulfly-nál ugyanez a helyzet. Eleinte a törzsi témák domináltak, aztán a 3-nél és a Prophecy-nél jött a thrash metal, az Enslaved death metalos lett, az Archangel-ön pedig még black metalos hatások is megjelentek. Én mindig is szabadon szerettem alkotni. Minden albumomnak izgatottan állok neki, mert kíváncsi vagyok, hogy mit tudok csinálni, ami korábban még nem volt. Ezúttal éppen mi lehetne az újdonság?
 
 
Számomra a metal azt jelenti, hogy nincsenek általános szabályok, csak olyanok, amiket te hozol magadnak, és ha elég kitartó és következetes vagy, akkor az előítéleteket is megváltoztathatod. Ott volt például a Roots, aminek a címe nagyon nem tetszett a kiadónak, mert szerintük úgy hangzott, mint egy reggae válogatásalbum. Megmondtam nekik, hogy ne izguljanak, mert a megjelenés után már mindenki a metalhoz fogja majd kötni ezt a szót, és valóban így is lett. Azóta rengeteg metal zenekar használja, sőt, még hasonló című rádióműsorok is vannak.
 
 
A legfontosabb az, hogy megszülessen az elképzelés, és kitaláljunk valamit, ami hatással lehet az emberekre és megváltoztathatja a gondolkodásukat. Ezután bátorság kell ahhoz, hogy ezt az egészet végigcsináljuk, aztán pedig türelem ahhoz, hogy kivárjuk, amíg az elképzelésünk beérik és megvalósul valami új. Számomra minden album egy esély arra, hogy olyasmit csináljak, amit korábban még soha."