Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Még egy kis anarchia” - Aurora koncertbeszámoló: Kazincbarcika, Diamond Club 2014.11.14



Egy éve járt itt Barcikán utoljára az Aurora zenekar és adott egy fergeteges koncertet. A hétvégén újra a Diamond Rock Club volt csapat turnéjának a helyszíne. Felelevenítve a tavalyi koncert emlékeit, kétség sem férhetett hozzá, hogy újra elmegyünk. Bár nem vagyunk nagy punkok, de az Aurora punk-rock zenéjét szeretjük. A vendég zenekar ezen az estén az Aggodalomra semmi ok volt.

Mikor a helyszínre értünk, már ment az Aggodalomra Semmi Ok műsora. Nevük alapján valamiféle keményebb, karcosabb, anarchiásabb punk csapatnak gondoltam őket, de nem. Nem is tudom, milyen zenei irányzatba soroljam őket. Talán a punk/pop/rock jelző lenne a legmegfelelőbb. De lehet, hogy csak a kicsit visszafogottabb előadásmód miatt nem éreztem agresszívebbnek. A facebook oldalukról kiderül, hogy tavaly alapították a zenekart, de hogy mióta zenélnek együtt, vagy hányadik koncertjük lehetett ez, azt nem tudom. Azért rendesen érződött a csapaton a lámpaláz. Csak egy jó tanács: tessék jobban odatenni magatokat, hogy intenzívebben jöjjön át, amit csinálni szeretnétek! A zenekar négy tagú: dob, gitár, basszus, ének. Az utóbbiért megosztva a basszusgitáros Zugrovics Csaba és Kiss Adrienn felel. Saját számok mellett a programjuk leginkább feldolgozásokból állt, többek között olyan zenekaroktól, mint a Blur, az Offspring, Pennyiwise, Anti Flag. A koncert közepén volt egy kis fennakadás, mert elszakadt a gitáros Keserű Zoltán egyik húrja, de a kínos szünet helyett a dobos László Gábor és a basszeros Csaba megoldották a helyzetet. A húrcsere alatt ketten játszottak el egy dalt. A tervek szerint az év végén, (27-én)  még találkozhatunk velük itt a Diamondban Az Éhenkórászok vendégeként.

 


Rövid átszerelés után következtek Vigiék.A 80-as évek (és a tinédzser korunk) végén, és a 90-es évek elején, nem lehetett elmenni az Aurora zenekar mellett. A rendszerváltás idején hamar népszerű lett a csapat, a szókimondó, a politikának odamondogató szövegeivel. Ma már annyira nem követem a zenekart, de annak idején sokat hallgattuk őket, így leginkább a régi Aurora dalokat ismerem, plusz az újabb klipes nótákat. Egy ilyen régi nótával az Iskolába jársz-al indítottak a Viszlát Iván-ról. A „te új fiú vagy még errefelé” mondatnál már nem kellet senkit noszogatni, hogy húzódjon közelebb. Be is indult a pogó és meg sem állt a koncert végéig. Sorra pörögtek a jobbnál jobb Aurora slágerek, Előre kurvák gengszterek, ’88 telén, Kifacsart citrom, Nincs térerő, Viszlát Iván, Bella Ciao.

 

 

Legnagyobb örömömre a kedvenc dalom, a Robin Hood is sorra került. Hihetetlenül jó hangulatú buli volt, olyannyira, hogy többször kellet letessékelni a rajongókat a színpadról, mert énekelni akartak. A koncert végéről persze nem hiányozhatott az Egy kis Anarchia (még jobban beindítva ezzel a színpad előtti anarchiát), mint ahogy a ráadásból a Munkanélküliek dala sem. A nézőszám szerencsére nem múlta alul a tavalyit, de most többségben fiatalok voltak a koncerten.Köztudott, hogy 2008-óta Vigi fia püföli a bőröket, új fiatalosabb lendületet adva ezzel a csapatnak. Szerintem többek között ennek is köszönhető, hogy manapság is ilyen elsöprő lendületű koncertet tudnak adni. Ebben nem is lesz hiány, hiszen a zenekar az év végéig több, mint tíz fellépést tervezett be, így Szekszárdtól Szombathelyig még nagyon sokan élvezhetik a zenéjüket, visszaidézve a fiatalságukat, vagy éppen most megélve fiatalságukat, amire jó lesz emlékezni 20 év múlva is.

 


 

Bodzilla, Bej
 

Címkék: 
Aurora