Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megérkezett az első Ossian dal, az április 5-én megjelenő 'A reményhozó' című új nagylemezről: 'Hangzavarban a harmóniát'



Szöveges videóval kísérve meghallgatható az első előzetes Ossian dal az április 5-én érkező A Reményhozó albumról. A Hangzavarban a harmóniát című dal kapcsán Paksi Endre így üzent a rajongóknak:
 
“Az elsőként közzétett dalban azt a reményemet próbálom kifejezni, hogy ebben az egyre zűrösebb világban sikerül némi harmóniát teremteni saját magunknak, és azoknak, akik fontosak számunkra.”
 
 
A huszonharmadik Ossian nagylemez a mai naptól előrendelhető a zenekar weboldalán, minden eddiginél változatosabb formátumokban - a már megszokott digipak CD mellett elérhető egy speciális, 4 korongot tartalmazó, mindössze 2000 db-ra limitált box is, mely az új anyag mellett tartalmazza a 2018 szeptemberi 60/30/20 koncert felvételeit dupla CD-n, valamint DVD-n. A box és a CD mellett a lemezből kazetta (MC) és kézzel sorszámozott, 500 db-ra limitált vinyl (bakelit LP) is készül. A kiadványok mellé speciális, később kereskedelmi forgalomba nem kerülő előrendelői póló is választható női és férfi fazonban egyaránt, mely szintén a zenekar weboldalán keresztül rendelhető.
 
A Reményhozó album előrendeléséhez klikk ide
 
Ossian: A Reményhozó (2019)
 
01. Ez jár nekem
02. Hangzavarban a harmóniát
03. Gyönyörű bolond
04. Megjártam mennyet és poklot
05. A reményhozó
06. Örökké az leszel
07. Szembesítés
08. Ünnepeld velem
09. Lássam igazán
10. A szerelem könyve
11. Elán
12. Körforgás
13. Hatvanszor (CD bónusz, a vinylen nem szerepel!)
 
 
A zenekar a hagyományokhoz híven a megjelenés napján albumpremierrel egybekötött dedikálást tart a budapesti Liquid Rock-ban 16:00 órától.
 
Az éves turné május 4-én, Zalaegerszegen startol (részletes dátumok és helyszínek a zenekar weboldalán, a “Koncertek” fül alatt), melynek kiemelt budapesti lemezbemutató állomása szeptember 14-én, a budapesti Barba Negra Track-ben lesz.
 
A lemezbemutató koncert Facebook eseménye itt elérhető
 
A lemez felvételei a SongSong Production stúdiójában zajlottak 2018 őszén, majd Endre, Ricsi és Varga Zoltán hangmérnök csiszolta a dalokat végleges formájukba. A borító ezúttal is a kiadó munkatársa, Devecz Ádám (SUNDSGN / HammerWorld) munkája.
 
A lemezen tizenkét új dal mellett tizenharmadikként helyet kapott a tavaly külön már Youtube-on és a Hammered 2018 válogatáson megjelent Hatvanszor is, amit Paksi Endre tavalyi 60. születésnapja alkalmából készített el a zenekar. 
 
Paksi Endre saját szavaival így mesélt az album címéről:
 
“A Remény számomra az egyik legfontosabb dolog az Életben. Hálás vagyok a Sorsnak, hogy a legnehezebb helyzetekben sem vesztettem el soha és talán ezért (is) sikerült eddig mindig talpra állnom. Remélem, hogy ez mindig megmarad nekem és kívánom, hogy Neked is így legyen!!!”
 
A következő új dalra sem kell már sokat várni, a hagyományos Ossian hangszerelést vonós hangszerekkel kísérő "Gyönyörű bolond" klipjét március 8-án - Nőnap alkalmából - teszi elérhetővé a zenekar.