Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megérkezett a YEWO új dala az új nagylemezről, Vangelis emlékére!A “The Four Horsemen” az első cover amit a YEWO felvett. Az eredetileg 1972-ben megjelent Aphrodite’s Child dal már a legelső koncertjeik óta a setlistünk része, úgyhogy a koncertjáró közönség már többször is találkozhatott vele.
 
"Imádjuk játszani és mivel a magyar közönség annyira nem ismeri a nótát, ezért úgy döntöttük felvesszük és kiadjuk, hogy egy kicsit nagyobb reflektorfény vetüljön rá. Ebben a döntésben nem kis szerepe volt annak, hogy egyrészt tavaly volt az eredeti megjelenés 50. évfordulója, plusz a szerző, Vangelis, tavaly májusban hunyt el. Ezért a mi felvételünket elsősorban az Ő emlékének ajánljuk!"
 
 
Ritka egyébként, hogy a zenekar covereket játsszon, általában a saját dalainkra koncentrálunk, de a “The Four Horsemen” és főleg az album, amin megtalálható a “666” különleges helyet foglal el a szívünkben! Az Aphrodite’s Child zenekar a szerelem nyarán, 1967-ben kezdte el pályafutását, és a kornak megfelelő pszichedelikus pop-ot játszottak, főként szerelmes hippi dalokat írtak. Két hatalmas zenei legendát is a tagjaik között tudhattak: Demis Russos-t, és Vangelis-t. Egészen furcsa, szinte sorsszerű, hogy a harmadik, és utólagosan leghíresebb lemezünk teljesen nélkülözi a korábbi munkásságuk pop elemeit, és egy experimentális eklektikus élményt nyújtó munkát hoztak össze. És a legdurvább része az, hogy mire a lemez megjelenhetett, addigra a zenekar megszűnt létezni. Mintha csak azért álltak volna össze, hogy ez az anyag valahogy felszínre kerülhessen.
 
A “666” egy konceptalbum, mely a Biblia “Jelenések könyvé”-t dolgozza fel. A történet szerint egy cirkuszi társulat eljátssza egy előadás keretében az apokalipszis történetét, míg lassan a sátoron kívül megtörténik a valódi apokalipszis. A “The Four Horsemen” a történet kezdeti stádiumaiban játszódik, amikor is a láthatáron feltűnik a címszereplő Apokalipszis Négy Lovasa. A szövegíró Costas Ferris szinte egyenesen emeli át a dalszöveget a Jelenések könyve 6. fejezetéből. A zenének van egy túlvilági csengése, és Demis Russos sajátos hangja csak erősíti ezt az érzetet. A refrén pedig a maga egyszerű három akkordjával és groove-os lüktetésével minden alkalommal extázist teremt a koncerteken.
 
 
A mi verziónk felvételéhez elengedhetetlennek tartottuk, hogy meglegyen ez az igazi “élő” érzet és lendület, ezért aztán rendhagyó módon a zenei alapot ezúttal egyben vettük fel a Sounday stúdióban Vastag Gábor “Vasti” producer segítségével, és természetesen jelen volt állandó producerünk és partnerünk Tóth Peti is a Nortyx Stúdióból, aki ezúttal a videó anyag rögzítéséért felelt. Mindemellett besegített nekünk kongán Oláh Antal “Anti”, és billentyűn Frank Tamás “Toma” (4Bards) is. És ami a legfontosabb, hogy ez a bemutatkozó megjelenése az új dobosunknak Czimerman Csaba “Czimi”-nek (Hutchky & Stars, ex-Punnany Massif), aki tavasszal csatlakozott hozzánk állandó tagként.
 
A dal egyfajta választóvonal az előző lemez, és a nemsokára megjelenő új albumunk között. A “The Four Horsemen” már a zenekar megalakulásakor is jelen volt, és előrevetíti merrefele fordul és halad tovább a YEWO, mint folyamatosan fejlődő és átalakuló zenei kollektíva. Hamarosan újra jelentkezünk további új dalokkal.
 
A jövő YEWO!
 
 
Elérhetőség: Facebook, Instagram
 
A zenekar tagjai:
 
Takáts Máté – ének
Siposhegyi Zsolt – gitár
Rózsa Zoltán – basszusgitár
Tamás Frank (Toma) – billentyűk
Czimerman Csaba (Czimi) - dob