Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mégis zajszennyezés a rock and roll? - A katicabogarak ezért nem díjazzák az AC/DC-t!



Úgy tűnik, az AC/DC 1980-as klasszikusával, a Rock And Roll Ain't Noise Pollution-nel ellentétben a rockzene mégiscsak ártalmas lehet a környezetre - legalábbis a katicabogarak szerint. A Mississippi Állami Egyetem tudósai elvégeztek egy kísérletet katicabogarakon, levéltetveken és szójababokon rock- és countryzene, valamint városi zajok alkalmazásával. A kísérlet keretében két héten keresztül szólt az AC/DC Back In Black albuma, a katicabogarak azonban nem igazán díjazták, ugyanis kevésbé hatékony vadászokká váltak miatta, így a levéltetvek jobban elszaporodtak, a szójabobok körül pedig kevesebb biomassza keletkezett. Brandon Barton, a tanulmány vezetője nagy AC/DC rajongóként nem örült az eredménynek.
 
"Eszünkben sincs ellentmondani az AC/DC-nek és fontos megjegyezni, hogy nem mi tartjuk zajszennyezésnek a rock and rollt, hanem a katicák."
 
Barton azt is hozzátette, hogy nem maga az AC/DC zenéje jelent komoly veszélyt az egész környezetre, hanem egy bizonyos élőlényre van káros hatással, amely miatt dominóhatás alakul ki, így közvetve más fajoknál is problémákhoz vezethet.