Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megjelent és meghallgatható a debreceni Neonhal zenekar 'Felsejlik' című EP-je!



Október 27-étől hallgatható és letölthető a neonhal.bandcamp.com oldalon a Neonhal zenekar Felsejlik című, új, öt dalt tartalmazó EP-je. A számok, nem meglepő módon most is a hétköznapokban megélt hitről, a hitre jutásról, az ember Istenhez való viszonyáról szólnak. A munkálatok, akárcsak az eddig megjelent anyagoknál - Galaxis útikalauz poposoknak (2013), Kivezet (2015), Utolsó idők - EP (2016) - most is Csatlós Pál aktív produceri, hangszerelői közreműködésével zajlottak.

A Felsejlik a tavaly megjelent Utolsó idők szerves folytatásának tekinthető. A két anyag eredetileg egy nagylemezre került volna, a banda csupán a megváltozott zenehallgatási szokások miatt - értsd: a kutya se hallgat meg egy teljes lemezanyagot egyben - döntött a két részben való publikálás mellett.

 

 

2012-2013. Nagy Tamás Imre hozzákezd saját dalainak rögzítéséhez Csatlós Pál házi stúdiójában. A munkálatok komótos tempóban folynak, időnként le is állnak, míg végül 2013 decemberében megjelenik a "Galaxis útikaluz poposoknak" című album. A hitre jutásról szóló albumról 2014 elején az akkori MR2 Petőfi Kultúrfitnesz című műsorában Horváth Gergely beszélget NTI-vel.

2014-2015. Elkezdődik a következő lemez felvétele. Az alapvetően akusztikus gitárokra épülő, az előzőnél gazdagabb hangszerelésű "Kivezet" 2015 májusában lát napvilágot. Itt az ideje, hogy az eddig alapvetően egy emberen alapuló produkció koncerteken is megmutassa magát a közönségnek. Szerveződni kezd az élő, lélegző, eleven Neonhal. Szeptemberben elkezdődnek a próbák.

2016. Hosszas próbafolyamatot követően májusban debütál a zenekar. Nyári fesztiválfellépések, őszi megmérettetés a Cseh Tamás program induló zenekarokat támogató projektjében - nem kaptak támogatást -, s új dalok rögzítése. Decemberben megjelenik az "Utolsó idők" EP.

2017. Klubkoncertekkel indul az év, közben a következő, az előzőhöz hasonlóan öt dalt tartalmazó EP utómunkálatai folynak. A "Felsejlik" című anyag október végén jön ki, s az előzőekhez hasonlóan a csapat Bandcamp oldalán érhető el.

A banda tagjai:

Nagy Tamás Imre - ének, gitár
Keveházi Tamás - gitár, vokál
Burai Sebestyén - basszusgitár
Györki Szilvi - dob, vokálA

 

Neonhal korábbi videóit itt megtekinthetitek:

 

 

 

 

A zenekar Facebook elérhetőségéhez klikk ide!