Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megjelent a the griffins új klipje, az 'Utcazene'

Megjelent a Somogy megyei Marcaliból származó, the griffins zenekar második klipje, amely a 2014-ben debütáló új EP-jük egyik szerzeményére, az 'Utcazene' című dalra készült.

A the griffins 2011 augusztusában alakult. Eleinte háromtagú volt a zenekar (ének-gitár - Gácsi István, dob – Baranyai Gergő basszusgitár – Bertalan Bálint). Az első saját dalok erre a felállásra íródtak, azonban ezek az eredeti formájukban soha nem kerültek rögzítésre. A zenekar 2012 júniusában egészült ki Nagy Lászlóval (rap). Az új saját dalokban már a rap is jelentős teret kapott.

2012 augusztusában csatlakozott a bandához Kiss Péter (gitár-szólógitár), aki saját stílusával egészítette ki a meglévő saját szerzeményeket. Az első griffins anyag 2012 novemberében készült el Fel a fejjel címmel, mely öt dalt tartalmazott, s a címadó dal az MR2 Petőfi Rádióban debütálhatott és szólhatott.

A következő év elején talált rá a zenekar a CLS Kiadóra, akivel azóta is együttműködésben vannak. 2013 áprilisában került felvételre hét új dal, mellyel a Fel a fejjel EP nagylemez lett. Ez év nyarán rögzítette a zenekar első videoklipjét is, mely számos fórumon került bemutatásra, köztük tévékben. Idén szeptemberben került sor egy tagcserére. A zenekar új basszusgitárost (Lakos Tamás) köszönthet köreiben.

A griffins eddigi élete alatt számos koncertet adott, megfordult kisebb fesztiválokon, klubokban, saját szervezésű koncerteken kisebb, nagyobb városokban és a fővárosban is. Tehetségkutatókon szakmai zsűritől és elsősorban a közönségtől kapott jó visszajelzések, bíztatások és az, hogy a dalokat a vártnál sokkal nagyobb siker fogadta és azokat a hallgatóság befogadta, valamit különdíjak is sokat segítenek abban, hogy a zenekar folyamatos fejlődésre képes. Külön sikerként könyvelhető el az, hogy a griffins dalokat szinte minden korú és zenei beállítottságú hallgató képes befogadni és szeretni. 2014-ben jelenik meg Griffinék legújabb EP-je, mely 5 dalt tartalmaz.

 

A zenekar tagjai:

 

Gácsi István (Csicsa) - Ének, gitár
Bertalan Bálint - Basszusgitár
Kiss Péter - Szólógitár
Baranyai Gergő - Dob
Nagy László (Noizy) - rap

 

the griffins - Utcazene

 


 
Címkék: 
the griffins