Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megjelent a kaposvári Vagner zenekar 'Jeladó' című EP-je



Aki ismeri a kaposvári Vagner zenekart, az tudja, hogy a 2009 óta létező - korábban Catfood néven futó - formáció számos változáson ment keresztül, 2010-ben például szinte teljes tagcserén estek át... Logikus lett volna más néven tovább folytatni, a fene se tudja miért vártak erre 2012-ig, de végül meglépték ezt a macerás névváltást és azóta kisebb-nagyobb változásoktól eltekintve viszonylag egyenletesen tudnak dolgozni. Ugyanakkor voltak akik a fejükbe vették, hogy a névváltás stílusváltással is járt, magukat bennfentesnek érző ismerőseik régi demóikat mutogatták lelkesen az újonnan érkezőknek, hogy bezzeg régen kemény volt a banda mint a facsipesz. Ennek fényében némileg hiánypótló mű a most elkészült EP, mivel a zenekar ősállapotában fogant szerzemények három példányát is tartalmazza. A megjelent dalok közül a  Pesti stressz számít viszonylag újnak.

Jeladó:

Kötelező koncertszámuk, már a debütáló koncertükön is szerepelt. Szövegvilágát erősen meghatározta a rádiókban akkoriban új erőre kapott alterpop stílus, ami azóta is erősen tartja magát. A bandából mindenki hozzátette a saját személyes zenei ízlését, ez a folyamat azóta is tart, hiszen alig egy héttel a felvétel előtt erőteljesen áthangszerelték a koncerten megszokott változathoz képest, így némileg közelít ahhoz az eredeti elképzeléshez, miszerint ez egy vidám dal. A szövegben 'titkos' utalások vannak kedvelt zeneszámokra nézve... valamint felhívták rá a figyelmemet, hogy olyan szó, hogy 'kitetovál' nem létezik.

 



Pesti Stressz:

Legújabb számaik egyike, amit imádnak koncerten játszani a dalban rejlő dinamikai lehetőségek miatt. Dobosuk (Bogár) személyesen is kötődik a dal szövegéhez, mivel úgy érzi róla szólnak ezek a sorok, hisz megint fővárosi életbe kezdett. A dal közepén található instrumentális rész kicsit felidézi a szombat esti pörgéseket.

 



Soha nem tudom:

Egyetlen 'stadion-rock' típusú dal az EP-n, ami alatt a koncerten a hölgyek közelebb húzódnak a színpadhoz, a pasik meg elmennek egy újabb sörért. Szövege egy fellépés utáni szenvedélyes, szerelmes este és hajnal naplószerű rögzítése. A dalt lassan 2 éve vonszolták stúdióról stúdióra, hogy úgy szóljon ahogy, ahogy eltervezték.

 



Forrás:

Ez a kis cammogós dal egészen mozgalmi jellegű lett a végső formájában, köszönhetően az erős basszus szólamnak. Eredetileg a Cataflam/Bádogból házat kislemez harmadik dalának készült, de mivel úgy tervezték, hogy egy helyi rapper közreműködésével készül el, visszatartották az anyagot, aztán végül mégis rap betét nélkül lett az igazi.

A felvételek az érdi Nortyx stúdióban készültek (a 'Soha nem tudom'-ot még a budapesti Echo stúdióban kezdték el farigcsálni). Hasonlóképpen a borítókép is érdi vasútállomáson készült, miután lekésték a Budapestre induló vonatot, maradt egy órájuk a peronon való ökörködésre. Később úgy találták, hogy a kép végtelenbe vesző perspektívája jól illik a dal nyitószámában felhangzó első mondathoz: "nézem a távolt, élhetnék bárhol".

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/vagnermusicband
 

Fizikai formában az előző három kislemez anyagával együtt lát napvilágot egy 11 számos CD-n, amit koncerteken szerezhet be minden kedves érdeklődő.

 


 

Címkék: 
Vagner