Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megjelent a kísérletezős progrockot játszó Ghost Toast hamarosan érkező lemezének első dala!A kísérletezős progrockot játszó Ghost Toast ötödik stúdióalbuma, a Shade Without Color március 3-án jelenik meg az Inverse Records kiadó által. Az első dal, a "Get Rid of" mától elérhető a streaming szolgáltatóknál: 
 
 
A zenekar szavaival: 
 
"A Get Rid Of egy csatakiáltás, de te választhatsz ellenséget. Egy gyors és hozzánk mérten súlyos dallal akartuk indítani a lemezt, ami a kezdeti szomorúságból szabadságvággyá edződik.
 
A Shade Without Color a 2020-ban megjelent Shape Without Form albumunk folytatása. A dalok nagyja egy időben íródott, és eleve külön-külön megjelenő „duplalemeznek” szántuk. Mindkét lemezcím T. S. Eliot The Hollow Men című verséből származik, és mindkét lemez főként az üresség témájával foglalkozik. Persze csak amennyire egy alapvetően instrumentális anyag erre képes.
 
Nem is a kiüresedett állapot képezi elsősorban a lemez mögötti gondolatok alapját, hanem az ahhoz vezető tényezők, mint például a személyes sorsok, tragédiák, gyengeségek; az autoritás témaköre; a technológia egyre személytelenebbé válása; a politika; az egymástól elidegenedő emberek; a fenyegetettség érzet.
 
Ez az üresség uniformizál, feloldja az egyént, hasonlóan kiábrándulttá és reményvesztetté teszi az embert.
 
Mindkét lemezre a téma illusztrációjaként tekintünk, ezért is használunk most is filmidézeteket, interjú-, illetve beszédrészleteket, verseket. A saját gondolataink és érzéseink ott vannak ezekben és persze a zenében elrejtve. Igyekeztünk ugyanakkor ezt az elég komor témát több helyen feloldani, hiszen nem gondoljuk azt, hogy az emberi sorsok nagy általánosságban reménytelenek lennének, vagy, hogy ne lenne ki-, illetve visszaút. A komorabb részekben fel-felbukkannak reménytelibb momentumok, a szépnek és lágynak szánt témákban pedig itt-itt disszonancia jelzi, hogy ez egy folyamatos küzdelem.
 
A dalokról emiatt nem szeretnénk részletekbe menően írni, egy-egy azokhoz passzoló, vagy éppen az adott dalban felbukkanó idézet szerintünk elegendő arra, hogy hangulatot csináljon és támpontot adjon ahhoz, miért gondoljuk a koncepcióba illőnek az adott tételt."
 
"Az emberek olykor jobban kötődnek a terheikhez, mint amennyire a terhek hozzájuk kötődnek.”
 
-George Bernard Shaw
 
Az album dallistája:
 
1. Get Rid Of
2. Leaders
3. Chasing Time
4. Let Me Be No Nearer
5. Acceptance
6. Deliberate Disguises
7. Reaper Man
8. Whimper
9. Rejtekből
 
 
A zenekar tagjai:
 
Stefán János (basszusgitár, effektek, akusztikus gitár, billentyű)
Rózsavölgyi Bence (gitár)
Cserős Zoltán (dob, dobprogramozás)
Pusker János (cselló, billentyű)
 
Elérhetőségek: Honlap, Facebook, Twitter, Bandcamp, Instagram