Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megjelent a P. Mobil: Honfoglalás - Határok nélkül című DVD-je

A P. Mobil Honfoglalás című szvitje a magyar rockzene egyik csúcsteljesítménye, sorsa mégis viszontagságos; mindmáig csak a zenekar és a rajongók szívében, lelkében és tudatában került a megérdemelt, méltó helyére. A múlt rendszerben egyeduralkodó Magyar Hanglemezgyártó Vállalat mindenható urai a P.Mobilban látták a legfőbb ellenséget, így a zenekar fő műve is csak 1984-ben jelenhetet meg először nagylemezen a Hungaroton-Start Rocklegendák sorozatának darabjaként.
 
A P.Mobil azonban folyamatosan ápolja, alakítja és életben tartja a legendás művet. Mikor műsorukra tűzik, az igazi ünnep a zenekarnak és a rajongóknak egyaránt. 1995-ben a Magyar Állami Hangversenyzenekarral közösen komolyzenei köntösbe öltöztetve is világszínvonalon mutatták be a Budapesti Kongresszusi Központban. Ez a felvétel, valamint a legendás Magyar Fal koncerten előadott darab, és a 2016-ban megrendezett Honfoglalás - Határok nélkül koncert is megtalálható egy 1995-ös werkfilmmel kiegészítve ebben a küllemében is exkluzív kiadványban.
 
Ki tudja, talán végre valamelyik nagy nemzeti ünnepünkön is találkozhatunk a Honfoglalásal és méltó körülmények között, a rég megérdemelt helyére kerül ez az örökérvényű szvit. Addig azonban itt ez a DVD, hogy a rajongók a polcukra helyezhessék. 
 
Műsor:
 
1. Honfoglalás (koncertfelvétel) - 1983. április 29. - Budai Ifjúsági Park
2. Honfoglalás (szimfonikus) - 1995. december 28. - Kongresszusi Központ
3. Honfoglalás – Határok nélkül (koncert - 13 dal) - 2016. augusztus 13. - Budapest Park
4. Hogyan készült a Honfoglás? - (1995.)