Bejelentkezés

x
Search & Filters

Megszólalt a taxis, aki megverte az Omega tagjait

A Class Fm Morning Show-jába telefonált be a taxis, H. Zoltán, aki testi sérüléseket okozott vasárnap hajnalban az Omega két tagjának, Debreczeni Ferencnek és Benkő Lászlónak -írja a Propeller.hu. H.Zoltán tagadta, hogy nem ért oda időben a helyszínre, és szerinte provokálta őt a két zenész.

A propeller.hu idézi a Morning Show-ba betelefonáló H.Zoltánt, aki, elmondása szerint, két perc alatt ott volt a központtól kapott címen, azaz az omegások állításával szemben nem tartott fél óráig, míg kiért az utasaihoz a helyszínre.

Mint elmondta, Benkő László behajolt az autóba és közölte, hogy nekik nem kell taxi, és megpróbálta különböző jelzők kíséretében elküldeni onnan a sofőrt. A taxis szerint a zenész nem volt józan és elsősorban a húszperces várakozást kifogásolta. Ekkor felhívta a diszpécsert, és elmondta, hogy elhagyja a helyszínt, mert nincsenek olyan állapotban, hogy elvigye az utasokat. Ekkor átment a sofőr oldalára Benkő László és megpróbált beütni az autóba. Ez volt az a pillanat, amikor kiszállt az autóból a taxisofőr. H. Zoltán szerint előbb az omegások estek neki, ebből adódott a verekedés.

Benkő László is megszólalt a műsorban, aki elmondta, hogy szerinte H. Zoltán fel sem fogja, hogy mit követett el. Benkő azt állítja, hogy rengetegszer telefonáltak a diszpécsernek, mert nem tudták, hogy hol van már az autó, amit hívtak, és egyáltalán nem ittak. Hozzátette, hogy nem ő kerülte meg az autót, és nem is ő hajolt be az autóba, az Debreczeni Ferenc volt. Véleménye szerint ekkor törte el a taxis Debreczeni orrát.

A taxit azért várták meg, hogy ne kelljen büntetést fizetniük.

Az Országos Taxis Szövetség elítéli kollégájuk viselkedését

Ehhez képest az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) kiadott egy közleményt, amelyben szégyenletesnek nevezik, hogy egy taxis bárhol az utasokon verje le vélt vagy valós sérelmeit. Leszögezték, Magyarországon a taxisok többsége betartja a jogszabályokat és tiszteli az utasait. Teszi ezt többek között azért, mert utasok nélkül nem létezne a taxis sem.

Hozzátették azt is, hogy az elmúlt időszakban „egyre több az engedéllyel és egyéb igazolásokkal sem rendelkező taxis”, éppen ezért a szövetség kezdeményezi a kormányhivatalnál és a szakminisztériumoknál a kormányrendelet megújítását.

 

 

Forrás: Propeller.hu


 

Címkék: 
Omega