Bejelentkezés

x
Search & Filters

Metal albumok, amelyek kis híján más énekessel készült el

Milyen lett volna a Black Sabbath 'Children Of The Sea'-e Dio helyett Ozzy-val? Az Iron Maiden 'Dream Of Mirrors'-e Bruce Dickinson helyett Blaze Bayley-vel vagy a Periphery 'The Walk'-ja Spencer Sotelo helyett Chris Barretto-val? Talán meglepő, de nem sokon múlt, hogy ezek a verziók valóban megszülessenek. A MetalSucks most hat olyan albumot gyűjtött össze, amely kis híján egy másik énekessel készült el.
 
- Black Sabbath - Heaven and Hell (1980): a Sabbath állítólag közel egy évig dolgozott Ozzy-val a Heaven and Hell dalain, mielőtt megváltak volna tőle és Ronnie James Dio-val folytatták volna az alkotást. Tony Iommi elárulta, hogy vannak Ozzy-val készült demói ebből az időszakból, igaz, Dio aztán alaposan átírta a szövegeket és a dallamokat is az eredeti verziókhoz képest.
 
 
 
- L.A. Guns - L.A. Guns (1988): az L.A. Guns a kiadós szerződés megkötése és a lemezfelvétel között eltelt időszakban váltott énekest: Paul Black helyére Phil Lewis érkezett, azonban így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a dalok több mint felénél Black neve szerepelt szerzőként, a One More Reason to Die demójából pedig kaphatunk is egy kis ízelítőt abból, hogy vele milyen lett volna a debütáló lemez.
 
 
 
- Mötley Crüe - Generation Swine (1997): a banda John Corabi-val készült 1994-es albuma anyagilag nem lett sikeres, ezért a menedzsment minden követ megmozgatott, hogy visszahozza Vince Neil-t a bandába. A többiek eleinte tiltakoztak ez ellen és el is kezdtek dolgozni Corabi-val a Generation Swine lemezen, az énekes azonban szinte lehetetlen helyzetbe került, ugyanis a három producer - Nikki Sixx, Tommy Lee és Scott Humphrey - teljesen ellentmondásos utasításokat adott neki, amelyek alapján egyszerre kellett volna énekelnie David Bowie, a Nine Inch Nails, az Oasis és a Patenra stílusában. Neil végül visszatért, új dalok írására azonban már nem volt idő, így olyan nótákat kellett énekelnie, amelyek nem az ő hangjához íródtak.
 
 
 
- Iron Maiden - Brave New World (2000): a The Nomad, a Dream of Mirrors és a The Mercenary eredetileg az 1998-as Virtual XI albumra íródtak, sőt, a Mirrors szövegét részben Blaze Bayley szerezte, bár hivatalosan sosem tüntették fel őt alkotóként a dalnál. Mire a Brave New World megjelent, Bayley már nem volt a zenekar tagja, ugyanis Bruce Dickinson visszatért.
 
 
 
- Periphery - Periphery (2010): Misha Mansoor többféle felállással is dolgozott a Periphery 2010-es albumán, amelynek dalait végül Spencer Sotelo énekelte fel, de az interneten könnyen találhatunk Chris Barretto-val, Jake Veredika-val és Casey Sobol-lal készült felvételeket is.
 
 
 
- Anthrax - Worship Music (2011): a 2003-as We've Come for You All után visszatért a bandába a klasszikus felállás két tagja, Joey Belladonna és Dan Spitz, az újraegyesülő turné után azonban ismét távoztak mindketten, így az Anthrax ismét megpróbálta visszacsábítani John Bush-t (Armored Saint), de nem jártak sikerrel. Ezután Corey Taylor (Slipknot) neve is felmerült, ezt az összeborulást azonban a menedzsment és a kiadó keresztülhúzta, így Taylor-ral nem is készülhettek felvételek. Ezután a gyakorlatilag teljesen ismeretlen Dan Nelson következett, akivel rögzítették is a teljes lemez anyagát, az énekes azonban ezt követően távozott. A zenekar ismét Bush ajtaján kopogtatott, aki ekkor azért mondott nemet, mert nem engedték neki, hogy átírja a szövegeket és az énekdallamokat, így újra Belladonna került sorra és végül az ő hangjával jelent meg az album.