Bejelentkezés

x
Search & Filters

A metal közösség nyitott, sokszínű, az alapja pedig az elfogadás és a barátság



Lindsay Bishop, a University College London antropológia szakos hallgatója különleges tanulmányba kezdett: elhatározta, hogy kideríti, milyen szabályok és normák jellemzik a heavy metal színteret, ami természetesen nem egy otthon ücsörögve végezhető feladat, ezért Lindsay beszállt a Fear Factory, a 3Teeth, a Mortiis, a Pig, a Combichrist és Jayce Lewis turnébuszába, hogy megnézze a koncerteken a világ metalosait.
 
A közvélemény gyakran úgy ítéli meg, hogy a metalosak viselkedése őrült és kaotikus, és elsősorban kamasz fiúk hallgatják ezt a zenét. Lindsay ezt minden ponton megcáfolta a tapasztalatai alapján: a metalos közösség ugyanis valójában kifejezetten összetett, idősek és fiatalok egyaránt hallgatják és sok hölgyet is vonz a műfaj, vagyis szó sincs róla, hogy ez kizárólag a fiúk "terepe" lenne. Lindsay azt is kiemelte, hogy a közösség kifejezetten befogadó: vallástól, szexuális beállítottságtól és politikai hovatartozástól függetlenül jól érzik magukat egymás társaságában az emberek a koncerteken, az idősebbek pedig megtanítanak a fiataloknak bizonyos szabályokat, például, hogy hogyan viselkedjenek pogózás közben, hogy a látszólagos káosz ellenére ne essen komoly baja senkinek.
 
A tanulmány konklúziója tehát az, hogy a metalos közösség nyitott, sokszínű és több nemzedékre kiterjedő, az alapja pedig az elfogadás és a barátság.