Bejelentkezés

x
Search & Filters

Metalcore est november 3-án az A38 hajón - Bury Tomorrow (UK), Hands Like Houses (AUS)

A brit Bury Tomorrow a kortárs metalcore egyik legnépszerűbb zenekara, alapvetően a frontember, Daniel Winter-Bates elképesztő énekhangjának köszönhetően. A két évvel ezelőtti lemezzel elkezdődött sikersztori idén új albummal folytatódik: a Runes őszi bemutató turnéján a zenekar az A38 Hajót is útba ejti, előzenekarként a rockos emocore-t játszó ausztrál Hands Like Houses-zal.

A southamptoni Bury Tomorrow a britek válasza az alapvetően amerikai dallamos metalcore-ra. A legutóbbi, óriási sikerű lemezével Magyarországon is járt együttes idén májusban jelentette meg harmadik albumát. A Runes a szintén a Nuclear Blastnél megjelent elődjéhez hasonlóan népszerű lett, és a Bury Tomorrow – mindenekelőtt a frontember-énekes Daniel Winter-Bates fantasztikus énekhangjának köszönhetően – immár kétségkívül a műfaj legjobbjai közé tartozik.

A 2006-ban alakult zenekar pályája nem indult problémamentesen, az első lemezt az akkori kiadó valósággal eltüntette, és hiába váltak a Bury Tomorrow koncertjei hamar legendássá, jól terjesztett hanghordozó nélkül az együttes egyáltalán nem kapta meg az őt megillető figyelmet és elismerést. Szerencsére a második lemez előtt átszerződött a legkomolyabb metál-kiadóhoz, a Nuclear Blasthez, és az Union of the Crowns minden várakozást felülmúlt: a metál listán a hatodik, az indie listán a tizenegyedik helyig kúszott.

Az idei Runes még komolyabb sikert aratott, jelezve, hogy a dallamos metalcore már-már mainstream műfaj: az összesített albumlistán 34. lett, és a rock albumlista első helyét is megcsípte. Egyértelmű kritikai hozsanna, rajongói népszerűség, és frissen bejelentett őszi turné – a Bury Tomorrow kétségkívül napjaink legnépszerűbb metalcore zenekara, és most itt a lehetőség, hogy élőben is megnézzük-meghallgassuk Winter-Bates elképesztő énekét.

A zenekar tagjai:

Daniel Winter-Bates: ének
Davyd Winter-Bates: basszusgitár
Jason Cameron: ének, gitár
Kristan Dawson: gitár
Adam Jackson: dob

Facebook: https://www.facebook.com/BuryTomorrow

 


Az előzenekar a rockos emocore egyik legígéretesebb együttese, az ausztrál Hands Like Houses. A 2008-ban alakult zenekar sokak szerint a Rise Recordings kiemelkedő produkciója, és gyors egymásutánban megjelentetett két lemezével, „slágeres”, némi elektronikával, billentyűsökkel megspékelt dalaival komoly elismerést vívott ki.

A Bury Tomorrow-hoz hasonlóan a HLH ereje is az énekben rejlik: Trenton Woodley frontember jellegzetes orgánuma azonnal felismerhetővé teszi bármelyik számát. Olyannyira, hogy a zenekar szinte teljesen el is hagyja a műfaj alapvető elemeit: nincs scream, csak ének, és a breakdownokat sem erőlteti annyira. Ettől persze még a HLH jó kis emocore-zenekar, remek kiegészítése a Bury Tomorrow melodikus metalcore-jának.

A zenekar tagjai:

Trenton Woodley: ének
Matt Cooper: gitár
Alexander Pearson: gitár
Joel Tyrrell: basszusgitár
Jamal Sabet: billentyűsök
Matt Parkitney: dob

Honlap: http://blog.handslikehouses.net/

Facebook: https://www.facebook.com/handslikehouses

 


Bury Tomorrow (UK), Hands Like Houses (AUS)
2014. november 3., hétfő 20h
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3200 Ft, elővételben: 2500 Ft.

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

 

Címkék: 
Bury Tomorrow
Hands Like Houses