Bejelentkezés

x
Search & Filters

Metallica: 10 alkalom, amikor Rob Trujillo igazán bizonyított



Rob Trujillo 2003 óta a Metallica basszusgitárosa és már régebb óta van a bandában, mint bármelyik elődje. Sok rajongó ugyan eleinte kétkedve fogadta őt, de Rob azóta - és más formációkban már előtte is - számtalanszor bizonyította, hogy gond nélkül megállja a helyét a világ egyik legnagyobb zenekarában. Az Ultimate-Guitar 10 olyan momentumot gyűjtött össze, amikor kiderült, hogy Rob Trujillo nagyon tud.
 
- Suicidal Tendencies: Rob-ra már 1989-ben is sokan felkapták a fejüket, amikor ő váltotta Bob Heatcote-ot a Suicidal Tendencies-ben és egészen 1995-ig volt a banda tagja. Trujillo új, funkys hangzást hozott a csapatba, amit ugyan nem mindenki szeretett, de sokan máig a vele készült albumokat tartják a legjobbaknak.
 
 
 
- Infectious Grooves: a Suicidal Tendencies frontemberének, Mike Muir-nak annyira megtetszett Rob stílusa, hogy alapított vele egy funk-metal bandát Infectious Grooves néven. 1991 és 1994 között három album is készült ezzel a felállással, Rob pedig bátran kísérletezhetett és dalszerzőként is kötöttségek nélkül alkothatott - szinte minden nóta megírásából kivette a részét. Nem mellesleg az Infectious Grooves-nek köszönhetően dolgozhatott először együtt Ozzy-val.
 
 
 
- Ozzy Osbourne: a Sötétség Hercege pedig fel is figyelt a tehetséges basszusgitárosra, aki először koncertzenésznek hívta el őt, de végül közösen hozták össze a 2001-es Down To Earth albumot is, amelyen Rob ismét nagyot alkotott, annak ellenére, hogy ez a zene elég távol állt az eredeti stílusától. Ozzy sok remek zenésszel játszott együtt, de talán egyik felállás sem volt annyira erős, mint a Mike Bordin, Zakk Wylde, Rob Trujillo alkotta csapat.
 
 
 
- Mass Mental: 1999-ben Rob úgy érezte, hogy még bőven akadnak olyan ötletei, amiket nem tudott megvalósítani, ezért megalapította a Mass Mental-t Benji Webbe-vel (Skindred) és Brooks Wackerman-nel (Bad Religion, Avenged Sevenfold). A banda sajnos csak egy albumot adott ki, de az ebből is kiderült, hogy Rob bármit el tud játszani a hadcore punktól kezdve a metalon át a reggae-ig.
 
 
 
- a Metallica-s meghallgatás: Jason Newsted 2001-ben kiszállt a Metallica-ból, a zenekar pedig két évvel később kezdte meg a meghallgatásokat többek közt a Kyuss-ból, Marilyn Manson csapatából és a Corrosion Of Conformity-ból ismert basszusgitárosokkal. A hangzatos nevű Roberto Agustín Miguel Santiago Samuel Trujillo Veracruz is úgy döntött, hogy szerencsét próbál és ez remek döntésnek bizonyult: tehetségével, életvidám természetével és pozitív hozzáállásával azonnal lenyűgözte későbbi zenésztársait.
 
 
 
- For Whom The Bell Tolls: eleinte sok rajongó úgy vélte, hogy Rob stílusa és színpadi jelenléte nem illik a Metallica-ba, amikor azonban először meghallották tőle élőben a For Whom The Bell Tolls-t és kiderült, hogy szinte teljesen úgy játssza, mint Cliff Burton, mindenkiben eloszlottak a kétségek.
 
 
 
- flamenco gitár: Rob nemcsak a basszusgitár ördöge, hanem az akusztikus és a flamenco gitárt is remekül kezeli. A Death Magnetic album felvételei közben több emlékezetes riffet is összehozott, amelyek egy része az All Nightmare Long című dalban hallható.
 
 
 
- Jaco: Rob gyerekkora óta nagy rajongója a legendás jazz basszusgitárosnak, Jaco Pastorius-nak és miután sikerült elég pénzt összegyűjtenie, elkészített róla egy dokumentumfilmet, amelyhez olyan zenészeket sikerült megnyernie, mint Booty Collins és Flea. A munkálatok két évig tartottak, de a végeredmény a rajongókat és a kritikusokat is meggyőzte.
 
 
 
- Rodrigo y Gabriela: Rob gyakran vállal be együttműködéseket különféle stílusú előadókkal, többek közt a Rodrigo y Gabriela nevű mexikói rockduóval is, akikkel többször is játszott Metallica dalokat 2010 óta.
 
 
 
- Anesthesia (Pulling Teeth): nem sok értelme lenne összehasonlítani Cliff Burton-t és Rob-ot, de az biztos, hogy mindketten sokat dobtak a Metallica hangzásán és stílusán. Mióta Rob a zenekar tagja lett, visszatértek a thrash metalos gyökereikhez, ráadásul ismét játsszák élőben a rajongók egyik legnagyobb kedvencét, az Anesthesia-t, ami bizonyítja, hogy mennyire megbíznak Rob-ban.