Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Metallica dal, amit James Hetfield alkoholproblémája ihletett2003. június 5-én jelent meg a Metallica nyolcadik albuma, a St. Anger, amelynek munkálatait több tényező is nehezítette, például James Hetfield alkoholproblémája, akinek emiatt elvonóra is kellett mennie. Ezek ihlették a lemez egyik dalát, amelynek klipje is az énekessel történtekhez kapcsolódik.
 
A St. Anger munkálatai már 2001 áprilisában megkezdődtek, azonban hamarosan meg is feneklettek Hetfield problémái miatt. Az énekes rehabra ment, a stúdiózás pedig csak 2002 májusában folytatódott. Az album nyitódalát, a Frantic-et éppen ez az időszak ihlette és a klipje is sokatmondó: egy férfit láthatunk benne, aki karambolozik a kisteherautójával, és ennek hatására felidézi életét, a futó kalandokat és a sok iszogatást. Ezután kiderül, hogy a főhős túlélte az ütközést, azonban hamarosan érkezik egy másik autó, amely nekicsapódik és ez már valószínűleg végzetesnek bizonyul számára.
 
A videó története némileg Hetfield sorsát is előrevetítette: a frontember ugyan talpra állt és hosszú ideig józan életet élt, 2019-ben azonban a zenekar kénytelen volt lemondani a koncertjét, miután James visszaesett és ismét rehabra kellett mennie.