Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Metallica egy klasszikus zongoristával adta elő a Grammy-n a ‘One’-t



Ezt joggal nevezhetnénk akár nemes bosszúnak is. Miután végül elvesztették a Grammy egyik leghírhedtebb díját - a Jethro Tull "1989"-ja nyert a "Legjobb Hard Rock / Metal Előadás"-kategóriájában - a Metallica visszatért a színpadra az ötvenhatodik ünnepi Grammy Díjátadó Gálán, hogy előadjon egy olyan dalt, amelynek negyed századdal ezelőtt díjat kellett volna nyernie.

A dal a klasszikus zongorista, Lang Lang által előadott verziója mellett a metal titánjai a ‘One’ egy epikus változatát is előadták az 1988-as ‘. . . And Justice for All' című albumukról. Lang zongorajátéka egyfajta fenséges nagyságot kölcsönzött a dalnak, azonban a Metallica elektronikus előadása volt az, amely igazán megrengette a színpadot. Az együttes gitárosa, Kirk Hammett (aki egyébként egy Lou Reed pólót viselt) Lang segítségére volt hangszerével a dal közepe táján, amely egy egészen új és nagyszerű hangzással ruházta fel a 'One' új verzióját.

A katartikus előadást az is tökéletesen alátámasztotta, hogy a zenekar fantasztikusan összehangolta a látványt és a hangzást a Grammy színpadán. Ez ugyan még nem elég ahhoz, hogy feledtesse az 1989-es vereséget, de átkozottul közel járt hozzá. Nézzétek csak:

 

Metallica & Lang Lang - One (Grammy 2014)

 

Címkék: 
Jethro Tull
metallica