Bejelentkezés

x
Search & Filters

Metallica: elődeiről és a zenekarba való csatlakozásáról mesélt Rob Trujillo

Rob Trujillo 2003-ban lett a Metallica tagja, az akkor megjelent St. Anger lemezen azonban még nem ő, hanem az album producere, Bob Rock basszusgitározott. Rob egy friss interjúban felidézte ezt az időszakot és megemlítette Cliff Burton-t és Jason Newsted-et is.
 
"A bekerülésem idején elég zavaros volt minden. Úgy tűnt, mintha James egy vékony jég fölé kifeszített kötélen egyensúlyozna. Komoly problémák voltak a magánéletében, de aztán szerencsére visszanyerte a régi formáját és újra olyan magabiztos lett, mint korábban volt.
 
Az első 3-4 évben csak figyeltem a zenekari dinamikát és próbáltam felmérni, hogy zajlik a dalszerzés, kinek mi a feladata. Olyan volt, mintha elvégeztem volna a Metallica-iskolát. A Death Magnetic lemez munkálatai során már nekem is voltak ötleteim és ezek fel is kerültek az albumra, úgyhogy nem panaszkodhatok, a többiek pedig kifejezetten örültek a közreműködésemnek.
 
Minden tiszteletem Cliff-é és Jason-é, de eszemben sincs utánozni őket. Nem is sikerülne, mivel teljesen másmilyenek vagyunk. Cliff igazán egyedi és különleges basszusgitáros volt. Szinte beszélt a hangszer a kezében."