Bejelentkezés

x
Search & Filters

Michael Kiske: "félre kellett tennünk az egónkat a Helloween újraegyesüléséhez"2017-ben valóra vált a Helloween rajongók legnagyobb álma, amikor Michael Kiske és Kai Hansen is visszatért a zenekarba a Pumpkins United turné erejéig, amelyből aztán hosszabb együttműködés lett, június 18-án pedig az új album is érkezik, amelyen a banda mindhárom énekesét hallhatjuk majd. Michael Kiske-t egy friss interjúban arról kérdezték, mire volt szükség a nagyszabású újraegyesüléshez, ő pedig mindenekelőtt azt emelte ki, hogy félre kellett tenniük az egójukat.
 
 
"Az ego kérdése mindig is foglalkoztatott. Úgy vélem, a feltámadás érdekében félre kell tennünk, hogy új formát ölthessen és halhatatlanná válhasson. Órákig tudnék beszélni erről, de röviden összefoglalva azt gondolom, hogy az ego egy sötétséggel és gonoszsággal teli felsőbb szintű spirituális dimenzióból kerül ebbe az univerzumba, ahol több életet is megtapasztal és megismeri a bűnt is. Arra kell törekednünk, hogy elfogadjuk a karmánkat vagy felvegyük a keresztünket, mert csak így tisztíthatjuk meg az egónkat. Lényegében Jézus is erről beszélt, amikor azt mondta, hogy csak az nyerheti el az örök életet, aki az ő testét eszi.
 
Persze emellett van egy köznapibb értelmezése is az egónak, és ezt határozottan félre kellett tennünk annak érdekében, hogy újra együtt zenélhessünk. Michael Weikath-tal nagyon viharos volt a kapcsolatom annak idején, e így utólag úgy érzem, szükség volt a vitákra, a frusztrációra és a feszültségre, mert sokat tanultam ezekből, aztán egyszer csak éreztem, hogy minden harag elszállt belőlem. A megbocsátás nagyon fontos és gyógyító erejű lehet mindkét fél számára. Ha valaki hasonló helyzetben van, mindenképpen ragadja meg ezt a lehetőséget, és bocsásson meg! Megéri!"
 
A Helloween 2020-ra tervezett turnéját már kétszer is halasztani kellett, de remélhetőleg 2022 tavaszán tényleg sor kerülhet rá, és Budapestre is eljut majd a zenekar április 26-án a HammerFall társaságában.