Bejelentkezés

x
Search & Filters

Miért különlegesek a basszusgitárosok?

Mike Inez, az Alice In Chains basszusgitárosa elárulta, hogy miért szereti annyira  a hangszerét és szerinte mitől különlegesek a basszusgitárosok.
 
"Én mindent imádok, ami a basszusgitárhoz kapcsolódik. Szerintem fantasztikus hangszer. Sokan nem tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, pedig nagyon érdekes, fontos és vonzó része egy-egy bandának. 1990 óta a Warwick endorsere vagyok, így főleg az ő basszusgitárjaikat használom, de az évek során összegyűjtöttem néhány Fender és Ampeg darabot is. Nagyon fontos, hogy én nem azért veszek hangszereket, hogy később eladjam őket. Számomra mindegyik egy emlék.
 
Magát a basszusgitáros közösséget is nagyon szeretem, mert mi tényleg kedveljük egymást és őszintén barátságosak vagyunk a másikkal. Az énekesek gyűlölik egymást, a gitárosok pedig úgy tesznek, mintha kedvelnék egymást, de aztán jól beszólnak a másiknak. (nevet) Bármerre is járok a világban, igyekszem ezt a jó basszusgitáros szellemiséget képviselni, hogy olyan lehessek, mint Lee, Chuck, Larry Graham és Robert Trujillo."
 
 
(Mike Inez)