Bejelentkezés

x
Search & Filters

Miért várjuk még mindig annyira az új Tool albumot?



Nem lehet azt mondani, hogy a Tool elkényeztetné a rajongóit: a zenekar legutóbbi albuma, a 10,000 Days 12 éve jelent meg, a következő albumról pedig tíz éve beszélt először a csapat, de valahogy csak nem akar megérkezni azóta sem. A banda dobosa, Danny Carey tavaly azt nyilatkozta, hogy 2018-ban biztosan megjelenik végre az új lemez, de Maynard James Keenan ezt nemrég a Twitteren cáfolta egy rajongó kérdésére.
 
Ugyanakkor az is tény, hogy a Tool új album nélkül is remekül elvan: bármikor adhatnak telt házas arénakoncerteket, ha épp kedvük van hozzá, Keenan pedig borokat készít, elindított egy Puscifer nevű projektet, áprilisban pedig az A Perfect Circle is új albummal jelentkezik - 14 év után.
 
Joggal merül fel a kérdés: miért várja akkor egyáltalán még bárki is a következő Tool albumot? Azért, mert nincs egy olyan zenekar sem, amely be tudná tölteni azt az űrt, amit ők hagynak maguk után, vagy egyáltalán csak megközelítené azt a kidolgozott és összetett koncepciót, amellyel a Tool rendelkezik. Mindenesetre úgy tűnik, egyelőre továbbra is csak a várakozás marad a rajongóknak.