Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mihály Gergő énekes-gitáros rajzaira és festményeire építve itt az Angertea vadiúj klipje: 'Chris'



Új klipet, és hamarosan új EP-t jelentet meg az Angertea zenekar. A klip egy vadonatúj dalhoz, a 8 perces Chris-hez készítette Lóránt Demeter rendező, és érdekessége, hogy az énekes-gitáros Gergő festményein alapszik, de megjelenik benne azért a zenekar is, bár elég bizarr és fura formákban. A klipet legelőször, speciális módon, a Szentes Kultik Moziban mutatta be a zenekar egy nappal a netes premier előtt nagy vásznon. Mától azonban bárki megnézheti, aki meri. 

 

Mihály Gergő, énekes-gitáros: „Tudjuk, hogy idehaza nem fog túl nagy sikert aratni egy 8 perces, elvont, nehezen bekategorizálható dal és a klipje, de úgy érezzük, hogy ezzel a produktummal megvalósítottuk azt a művészi szintet, amit kitűztünk magunk elé célnak. Ezt nem is klipnek, hanem egy speciális utazásnak szánjuk, ami elsőre fura lehet, de ha magával sodor, akkor nehezen fogod elengedni.”

 
A rendező Demeter így nyilatkozott a videóról: „Gergő rajzaira és festményeire építve, fotókat és videó részletek felhasználva, 2D és 3D digitális animációval megmozgatva készült a klip, aminek a különlegessége számomra az, hogy sok különböző technika van benne vegyítve, mégis stílusban harmonikus egységet alkot a végeredmény.”
 
 
A dal amúgy egy nyolc számos EP előfutára, ami remélhetőleg ebben az évben meg fog jelenni. A Crocodile Nerves című EP tele lesz érdekességekkel, mint például öt koncertfelvétel. Mind az ötöt más és más, a zenekarhoz közel álló arc keverte. Szintén szerepelni fog a lemezen a jótékonysági, USA-ban kiadott Chuck Mosley Tribute albumon szereplő Faith No More feldolgozásunk, illetve a Tisza című dalunk átdolgozása akusztikus formában. A teljes tracklista itt található:
 
1. Chris
2. Death March /feat. László Laz Pallagi (Obiat)/
3. Damagebirth (live)
4. Seeds of Hell (live)
5. Interest Song (live)
6. Demons Surfaced (live)
7. Tisza (akusztikus verzió)
8. Bonus Track: Seeds of Hell (akusztikus live)