Bejelentkezés

x
Search & Filters

Minden idők legjobb punk albumai



Az Ultimate-Guitar szerkesztői ezúttal arra voltak kíváncsiak, melyek minden idők legjobb punk albumai az olvasóik szerint és végül az alábbi 25-ös lista állt össze több mint 300 komment alapján.
 
25. Devo - Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!: a Devo debütáló albuma 1978-ban jelent meg, és tökéletes hallgatnivaló mindenkinek, aki kíváncsi rá, hogyan szólt egy korai punk lemez.
 

 
 
24. Anti-Flag - Die for the Government: az Anti-Flag már az első albumán sem árult zsákbamacskát, a kormányt élesen kritizáló dalaik pedig hamar meg is találták a közönségüket.
 

 
 
23. Agent Orange - Living in Darkness: az Agent Orange első albuma 1981-ben egyben jelent meg, és bár a banda ma is aktív, eddig csupán három lemezt adtak ki. Persze nem is kell ennél több, ha rögtön az első ilyen jól sikerül.
 
 
 
22. Dead Boys - Young, Loud and Snotty: egy újabb debütáló album következik: a Dead Boys első lemezét is sokan sorolták a legjobb punk kiadványok közé.
 

 
 
21. The Exploited - Punks Not Dead: a The Exploited vitathatatlanul minden idők egyik legnagyobb hatású punk bandája és egyben a hardcore punk mozgalom élharcosa, ami nagyban köszönhető a legendás Punks Not Dead albumnak.
 

 
 
20. The Germs - (GI): a The Germs pályafutása sajnos fájóan rövidre sikerült Darby Crash halála miatt, de egyetlen megjelent albumuk a mai napig a műfaj egyik igazi gyöngyszeme.
 
 
 
19. Buzzcocks - Another Music in a Different Kitchen: a Buzzcocks már a nevével felhívta magára a figyelmet, de ez mit sem ért volna remek dalok nélkül, amelyekből már a debütáló albumukon sem volt hiány.
 

 
 
18. MC5 - Kick Out the Jams: az MC5 élőben rögzítette Kick Out the jams című albumát 1968 Halloweenján, és bár a punk mozgalom ekkor még nem is létezett, sokan mégis a műfaj egyik előfutárának tartják a bandát.
 

 
 
17. Minor Threat - Minor Threat ("First Two Seven Inches"): a Minor Threat karrierje elég rövid volt, de ez alatt is nagy hatást gyakoroltak a punk és a hardcore punk műfajra. A szóban forgó albumukon az első két EP-jük dalai hallhatók.
 
 
 
16. Stiff Little Fingers - Inflammable Material: a Stiff Little Fingers elő albumán nincs üresjárat, csak jobbnál jobb punknóták az északír helyzetről, a rendőrség kritizálásáról és más tipikusan punkos témákról.
 

 
 
15. Hüsker Dü - Zen Arcade: az 1979-ben alapított punk trió kezdettől fogva a bátor kísérletezésről volt híres, és remek példa erre a Zen Arcade album is, amelynek elévülhetetlen érdemei vannak az alternatív rock kialakulásában.
 
 
 
14. New York Dolls - New York Dolls: mi sem bizonyítja jobban a New York Dolls zsenialitását, mint az a tény, hogy bár a punk igazából még nem is nagyon létezett 1973-ban, ők már maradandót alkottak a műfajban az első albumukkal.
 

 
 
13. Descendents - Milo Goes to College: a kultikus kaliforniai Descendents is a debütáló albumával került fel a listára, amelynek címe egész egyszerűen onnan jött, hogy a banda frontembere, Milo Aukerman úgy döntött, főiskolára megy.
 

 
 
12. The Damned - Damned Damned Damned: a brit punk banda első albuma a mai napig a műfaj legjobbjai közé tartozik és sok későbbi csapatra volt nagy hatással.
 

 
 
11. NOFX - Punk in Drublic: az NOFX sok punkrajongó szíve csücske, a népszerűségük pedig a mai napig töretlen. Az olvasók a banda legsikeresebb albumát, a Punk in Drublic-ot szavazták fel a listára.
 
 
 
10. Black Flag - Damaged: a Black Flag természetesen nem hiányozhat egy ilyen listáról. Henry Rollins és társai maradandót alkottak és nem túlzás azt állítani, hogy az egész műfajra óriási hatást gyakoroltak.
 

 
 
09. Bad Religion - Stranger Than Fiction: a Bad Religion kritikus, politikai témájú szövegei immár négy évtizede találnak utat újabb és újabb hallgatók szívéhez. A listára az 1994-ben megjelent Stranger Than Fiction lemezük került fel.
 
 
 
08. Rancid - ...And Out Come the Wolves: nagyban a Rancid-nek köszönhető, hogy a punk a 90-es években ismét népszerűvé tudott válni, sőt, még a mainstreambe is bekerülhetett, például az ...And Out Come the Wolves révén.
 
 
 
07. Green Day - Dookie: a Green Day nem riadt vissza attól, hogy popos dallamokat is csempésszen a dalaiba, az idő pedig őket igazolta: a Dookie-tól kezdve nincs megállás számukra.
 

 
 
06. The Offspring - Smash: a The Offspring sok alternatív metalos elemet is behozott a zenéjébe, amivel a későbbiekben nagy hatással voltak számos nu metal bandára. Az Americana és az Ixnay on the Hombre is sok szavazatot kapott, de végül a Smash került fel a listára.
 

 
 
05. Misfits - Walk Among Us: a Misfits egészen új színt hozott a műfajba Walk Among Us című debütáló albumával, amelyen zseniálisan ötvözték a punkot és a horrort.
 

 
 
04. Dead Kennedys - Fresh Fruit for Rotting Vegetables: a korai punkbandák zenéjére építő Dead Kennedys a műfaj egyik legbátrabb képviselőjének számít, amely már rögtön az első albumával új fejezetet nyitott a punk történelmében.
 
 
 
03. Sex Pistols - Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols: bár a Sex Pistols-nak csak egyetlen albuma jelent meg, ez is elég volt ahhoz, hogy a műfaj talán legismertebb és legnagyobb hatású zenekarává váljon. A Never Mind the Bollocks egy örök klasszikus, a lázadás szimbóluma.
 
 
 
02. The Clash - London Calling: a The Clash bátran kísérletezett a punk műfajon belül és azon kívül is egy sor jobbnál jobb albummal, amelyek közül a London Calling kapta a legtöbb szavazatot.
 

 
 
01. Ramones - Ramones: az első helyre elsöprő fölénnyel került a Ramones 1978-as debütáló albuma, amellyel Tommy, Johnny, Joey és Dee Dee gyakorlatilag fittyet hányt a rock minden korábbi szabályára, és nagyjából kétperces dalaikkal örökre megváltoztatták a kortárs zenei világot.