Bejelentkezés

x
Search & Filters

Minden idők legjobb rejtett rock, metal dalai



Az internet és a streamszolgáltatók korában már nem igazán lehet meglepetést okozni rejtett dalokkal, a CD-k és a bakelitek fénykorában azonban még sok zenekar élt azzal a trükkel, hogy eldugott egy-egy nótát a lemezek végén. A Kerrang! most ezek közül gyűjtött össze 11-et, amelyek közt akad vicces, meglepő és sokkoló is.
 
- Green Day - All By Myself (Dookie): az All By Myself különlegessége, hogy a banda dobosa, Tré Cool írta és ő is énekli. A dal róla - vagy egy fickós karakterről szól - aki látogatóba megy valakihez, de mivel az illető nincs otthon, úgy dönt, maszturbál nála egy jót.
 
 
 
- Nirvana - Sappy (No Alternative Compilation): a Nirvana rejtett dalai közül kétségkívül az Endless Nameless a legismertebb, de nem az egyetlen. A Sappy egy ideig Verse Chorus Verse néven futott, de miután előkerült egy másik ilyen című Nirvana nóta, átkeresztelték Sappy-re, és a ritkaságokat tartalmazó box seten már így szerepelt.
 
 
 
- Municipal Waste - Touch Me Now (The Art Of Partying): a Touch Me No mindössze 35 másodperces, de így is igazai csemege, már csak azért is, mert egészen más, mint bármi, amit a banda korábban készített. A nótát a zenekar egykori dobosa, Brandon Ferrell énekelte, aki 2016-ban sajnos elhunyt.
 
 
 
- Nine Inch Nails - Physical (Broken EP): a Broken EP-n két rejtett feldolgozás is található: az Adam And The Ants szóban forgó dalának átirata, valamint a Suck, amit eredetileg is Trent Reznor írt és énekelt, de még korábbi bandájában, a Pigface-ben.
 
 
 
- Guns N' Roses - Look At Your Game Girl (The Spaghetti Incident?): talán a lista legbotrányosabb tagjához érkeztünk, a Guns N' Roses ugyanis Charles Manson egyik szerzeményének feldolgozását rejtette el a The Spaghetti Incident?-en. A nóta nagy port kavart, a zenekar pedig megígérte, hogy a későbbi kiadásokról már lekerül. Ez nem történt meg, azonban a dalból befolyt összeggel Manson egyik áldozatának a fiát támogatták.
 
 
 
- Misfits - Hell Night (American Psycho): az American Psycho album minden dala egy-egy horrorfilmről kapta a címét, és ebbe a sorba illeszkedik a Hell Night is, ami eredetileg egy 1981-es horror volt Az ördögűzőből ismert lány, Linda Blair főszereplésével, a Misfits szerzeménye pedig egy retró hangulatú, fülbemászó horror punk nóta lett.
 
 
 
- Tool - Maynard's Dick (Salival): bár a dal próbál vicces, komolytalan és polgárpukkasztó lenni, valójában még a fingó hangok ellenére is kifejezetten minőségi alkotás lett.
 
 
 
- Papa Roach - Tightrope (Infest): a Papa Roach egy korábbi dala reggae-s feldolgozását rejtette el az Infest végén, és bár nem valószínű, hogy ebben a műfajban is maradandót tudott volna alkotni a banda, ez az egyszeri próbálkozás határozottan szórakoztató és emlékezetes lett.
 
 
 
- Deftones - Damone (Around The Fur): aki kellően türelmesen várt az Around The Fur album végén, két rejtett bónuszdalt is kapott: a mindössze 20 másodperces Bong Hit 15 perccel az utolsó szám után kezdődött, ezt pedig további 13 perccel később követte a Damone, ami annyira népszerű lett, hogy élőben is többször elhangzott.
 
 
 
- AFI - Battled (The Art Of Drowning): az AFI eleinte a punkos-hardcore-os vonalon mozgott, és bár a The Art Of Drowning-on már némileg elmozdultak ezektől, az egyperces Battled még nagyon is ezt a zenei világot idézi.
 
 
 
- Placebo - Black Market Blood (Black Market Music): a Placebo az első három albumán kivétel nélkül elrejtett egy-egy dalt, a Black Market Blood pedig különösen jól sikerült és a zenekar teljes diszkográfiájának egyik apró ékköve lett.