Bejelentkezés

x
Search & Filters

Moby Dick - Nevergreen közös nagykoncert április 17-én, a Barba Negra Music Clubban

A magyar metalszcéna két legendája, élő ikonja lép színpadra április 17-n a Barba Negra Music Clubban. Az eseményen a hazai thrash metal úttörője, a Moby Dick, illetve a gótikus-doom színtér vezető zenekara, a Nevergreen is teljes programot játszik. Vendégként két modern elemeket is alkalmazó fiatal csapat, a kiváló friss lemezzel érkező Salvus, valamint a rendkívül tehetséges Sunset szerepel majd a nagyágyúk előtt.

A Moby Dick az első magyar metalzenekarok egyike, hiszen a soproni csapat 1980-ban alakult meg.  A korai években is intenzíven koncertező brigád első lemeze 1990-ban jelent meg. Az „Ugass kutya!” a magyar metaltörténet egyik legnagyobb klasszikusa, rajta a csapat megkerülhetetlen slágerével (Keresztesvitéz). A ’90-es években további etalonnak számító thrash metal albumokat készített a zenekar (Kegyetlen évek, Körhinta, Fejfa helyett). A Moby Dick ekkortájt vitathatatlanul a legnépszerűbb metalbanda volt Magyarországon, az egész országban teltházas csarnokok várták a csapatot.

1998-ban a zenekar azonban befejezte működését, viszont 2002-ben a nagy érdeklődésre való tekintettel újraindították a banda szekerét, ennek gyümölcse volt a 2003-ban kiadott stúdiókorong, a Golgota. A friss impulzusokat kapó zenekar azóta is töretlen lendülettel halad előre. Tavaly novemberben jelent meg a 10. stúdióanyag, Földi pokol címmel.

A friss anyag 10 thrash metal bombát állít csatasorba, a társadalomkritikus, néhol apokaliptikus szövegeket pedig ismét Pusztai Zoltán szállította. A teljes Földi pokol lemez ide kattintva meghallgatható.

Az április 17-i koncert a Moby Dick országos lemezbemutató turnéjának része.

A magyar gótikus metal vezető zenekara a doom metal melankóliáját, és a gótikus metal érzékiségét mesteri módon elegyítő, szabadkai Nevergreen.  A csapatot 1994-ben keltette életre Matláry Miklós és Bob Macura. A Nevergreen több tehetségkutatón is sikerrel vizsgázott, ennek köszönhetik első lemezszerződésüket, így már a megalakulás évében kiadásra került Game Over című debütáló albumuk. Az igazi áttörést 1999-ben érte el a zenekar, az Ámok című lemezükkel és a címadó dallal váltak sokak kedvencévé.

A következő két lemezük (Új sötét kor, Ezer világ őre) sikere tovább erősítette élvonalbeli pozíciójukat a magyar metal mezőnyben, ennek is köszönhető, hogy a népszerű sok-sok meghatározó külföldi bandákat is felvonultató Gothica fesztiválokon éveken keresztül hazai főbandaként állhattak a közönség elé.

A csapat két-három évente ad ki nemzetközi szintű korongokat, a legfrissebb anyaguk a tavaly májusban megjelentetett Vendetta, melyen hagyományosan a dalok angol és magyar nyelvű verziói is helyet kaptak. A Vendettán teljes jogú tagként szerepelt Simon Valentina énekesnő, azonban ma már ismét a klasszikus négytagú felállással működik a zenekar.

A csapat ezért újravette és digitális kislemez formájában kiadta a Szemet szemért című dalt és annak angol nyelvű verzióját (Eye For An Eye), melyek klipjei itt találhatóak: 

 

 


A modern dallamos metalt játszó Salvus harmadik albuma február 9-n jelent meg Lélektartó címmel. A zenekar az alábbi módon jellemezte a korongot:  „A Lélektartó címre keresztelt dalcsokor esetében a recept továbbra is a modern, súlyos, de egyben dallamos metal és a valódi tartalommal, mondanivalóval elővezetett igényes magyar szövegek keresztmetszeteként irható le, csak egy még kiérleltebb formában, mint eddig.”

A lemez teljes egészében meghallgatható itt.

A budapesti Sunset a magyar modern metal színtér egyik legtehetségesebb bandája. A zenekar olyan csapatokkal turnézott már, mint a Depresszió, a Rómeó Vérzik, de felléptek az Insane 15 éves jubileumi koncertjén is.

A Szívroham című dal videoklipjei itt: https://www.youtube.com/watch?v=E3_dMQv81E0, míg legújabb daluk itt található: https://www.youtube.com/watch?v=9qIcLU7r20o

A Hammer Concerts bemutatja: Moby Dick – Nevergreen közös nagykoncert
2015. április 17., péntek 18 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Moby Dick, Nevergreen, Salvus, Sunset koncertek
Belépő: elővétel 2500 Ft, elővétel a Barba Negra Music Club rendszerében 2500 Ft, a helyszínen 3000 Ft.
Jegyek kaphatók: Barba Negra Music Club

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.moby-dick.hu/
http://www.nevergreen.hu/
http://salvusmusic.hu/
 

Címkék: 
Moby Dick
Nevergreen
Salvus
Sunset