Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mocsárbluesos ős-stonerrel érkezk a Kadavar november 5-én az A38 hajóra



A Kadavar az a zenekar, ami napjainkban a legtökéletesebben megidézi a hatvanas-hetvenes évek kőkemény ős-stonerét. Egészen pontosan nem is megidézi, mert a német trió nem felidéz valamit, hanem maga a pszichedelikus-mocsárbluesos hardrock, ahogy azt a Black Sabbath vagy a Steppenwolf kitalálta. És azért, hogy 2014 novembere igazi riff-mennyország legyen Budapesten, a koncertre korlátozott számban közös jegy is váltható az ausztrál Airboune egy héttel későbbi fellépésével.

Az 1969-ben alakult Kadavar... kezdhetnénk akár így is a szöveget, hiszen a berlini trió zenéjét hallgatva alig tűnne fel valakinek a kis hiba. Hiszen a 2010-ben alakult Kadavar bevallottan és félreérthetetlenül a hatvanas-hetvenes évek fordulójának hardrockos-pszchedelikus-mocsárbluesos hangzását és világát idézi meg. Black Sabbath, a korai Uriah Heep, Steppenwolf, Hawkwind – mellényes-szakállas arcok, izzó sivatagban repesztő chopperek, ajtószakajtó riffek, gyerekfejnyi, krómozott övcsatok, recsegős blues-basszusmenetek, westerncsizmák; a Kadavar zseniálisan idézi meg a korszak trú életérzését, anélkül, hogy hamis giccsbe csúszna.

Ebben persze óriási szerepe van a frontember, Christoph Lindermann hihetetlen hangjának és a tökéletesen megírt számoknak, amiktől még a legfinnyásabb, távolságtartó kritikus is átszellemült headbangbe kezd. A Kadavar nem tribute-zenekar, nem is retróbanda, hanem maga a megelevenedett, máig aktuális stoner fíling, ami csont nélkül befért volna az Easy Rider bármelyik jelenetébe.

Az angolszászoknál is angolszászabb német trió első lemeze után hol másutt kötött volna ki, mint a Nuclear Blastnél, így aztán a második album, a sokatmondó című Abra Kadavar igazi világsiker lett. A zenekar, aminek koncertjeiről euforikus kritikákat írt a Metal Hammertől kezdve az összes szaklap, pár éve már megfordult Budapesten. Ezúttal már a letaglózó erejű második album anyagát is játsszák, úgyhogy itt az idő egy kis pszicho-stoner-blues elszállásra.

A zenekar tagjai:

Christoph Lindermann: ének, gitár
Simon Bouteloup: basszusgitár
Christoph Bartelt: dob

2014. november 5., szerda 20:30
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3500 Ft, elővételben: 2900 Ft.

Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. Kombinált jegy a november 13-i Airbourne koncerttel: 6800 Ft.

 


 
Címkék: 
Kadavar
stoner