Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mötley Crüe - Így működik Tomm Lee „Crüecifly” nevű dobfelszerelése



A Mötley Crüe „Final Tour”‑jának középpontjában Tommy Lee „Crüecifly” nevű dobfelszerelése áll (mely a banda nevéből, az angol keresztre feszítés, és repül szavakból képzett szójáték). A Drummers Zone egy újságcikkben foglalkozik a turné szervezésével, a világítástechnikával, és természetesen Tommy dobszerkójával.

A cikk szerint kb. 20 órányi programozásba került, hogy a hullámvasúton futó felszerelés jól együttműködjön a négy motorral, amik végigvezetik a hullámokon. A dobok különböző teszteken és beállításokon estek át, hogy kibírják az újfajta megterhelést. Az sem volt egy utolsó szempont, hogy Tommy kényelmesen tudjon játszani rajtuk.

Még arra a kérdésre is választ adnak, hogy miért nem esnek le Tommy pótdobverői, amikor a cucc fejjel lefelé van. A megoldás egy „Zero‑G” márkanevű tartó, melyet a szerkóra erősítettek, és ez rögzíti a dobverőket, ameddig nincs rájuk szükség.

A „Crüecifly” felépítése minden este négy órát vesz igénybe, és csak olyan csarnokokban használható, melynek tetőszerkezete elég erős, hogy megtartsa.

 


 
Címkék: 
Mötley Crüe
Tommy Lee