Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nagaarum új lemezét a brit Aesthetic Death jelenteti meg



10 éve startolt ez az agymenés, és úgy éreztem, hogy ezt egy különleges kiadvánnyal illik megünnepelni. Ezért eleve jó hosszúra írtam az anyagot, és pár kiadónál be is házaltam vele. Több lehetőség is képbe jött, viszont régi vágyam volt, hogy az Aesthetic Death adjon ki valamit, amin szerepelek. Az NGC Proddal már korábban partneri viszony alakult ki velük, kölcsönösen küldözgettük a kiadványainkat egymásnak, ezért egy kicsit adta is magát a kollaboráció. A náluk megjelent anyagok között van hasonló a Nagaarumhoz, mellesleg az Aesthetic Death sem az a kiadó, akik lecövekelnek egy műfaj mellett.
 
Az új lemez címe "Apples" lesz, és 70 perc utazást kínál azoknak, akik vevők az olyan eklektikus kiadványokra, amin az ambienttől a post rockon át a doom és black metalig ível a műfajok egyvelege. Ez az első Nagaarum lemez, ami angolul lett megénekelve, a szövegek fordításában pedig segítséget nyújtott Farrrkas barátom a Fémforgácstól (Szabó Roland). Ő az angol doktoriját írja éppen, tehát tudtam, hogy biztonságban tudhatom magam effelől. Aztán, ahogy haladt a dolog előre úgy döntöttem, más szerep is passzolna neki a fordítás mellett. A legtöbb narráció neki köszönhető. A lemez tematikáját illetően visszamegyünk a XVII-XVIII századig. Isaac Newton, Robert Hooke és Edmund Halley történetét zenésítettem meg. Három hatalmasság azokból az időkből, amikor a tudományos élet még nem taszította ki köreiből a spiritualizmust. 
 
A kiadvány hat paneles digipak formátumot kapott, és augusztusban lehet számítani a megjelenésre. A fotókat a borítóhoz Somogyi Zoltán fotóblogjáról kértem el. Ő egy egykori egyetemi évfolyamtársam, aki az utóbbi időkben professzionális szintre fejlesztette az égbolt fotózását. 
 
A keverést és masztert illetően természetesen minden saját munka. Lehetőséget kaptam rá, hogy Greg Chandler az Esoteric gitáros - főnök a saját stúdiójában a Priory Recording Studioban újrakeverje az anyagot, ami hatalmas megtiszteltetés, tekintettel arra, hogy ingyen ment volna a dolog, de végülis úgy döntöttem, hogy nem élek a lehetőséggel. A Nagaarum project fontos, hogy azzal a szőrösséggel és kopottsággal szólaljon meg, ami tényleg hatékony tud lenni. Egyszerűen féltem, hogy amit Greg csinál, az túl jó lesz, és elvesztem ezzel a dolog nyers élét. A Nagaarum, mint zenei entitás önáló életet él, a kezeim mindössze a fizikai létsítra való áthelyezés eszközei.