Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nagy bajban van Deák Bill Gyula! Adóügye miatt rabosították a blues legendát!



A Blikk információja szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomoz a magyar blueslegenda után! Más kép lebeg az ember lelki szemei előtt, ha olyan valakire gondol, mint akinek meggyűlik a baja az adóhatósággal. Luxuskocsik, hatalmas házak, világ körüli utak – ilyesmik jellemzik az illetőt. Ezzel szemben Bill kapitány egy kőbányai panelházban lakik, minden fényűzéstől mentesen. Mindezek ellenére mégis rászállt a hatóság az énekesre. Egy szemtanú állítása szerint a népszerű Deák Bill Gyula bent volt a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályának Huszti úti irodájában.

– Egészen biztos, hogy a rekedt hangú énekest láttam. Valami komoly ügye lehetett, mert épp rabosították, pont ujjlenyomatot vettek tőle a nyomozók. De hogy konkrétan mi miatt vizsgálódnak nála, azt nem tudom – mondta lapunknak egy neve elhallgatását kérő informátorunk.

Az ügyben természetesen kerestük a legendás zenészt is, aki először azt mondta, hogy ez az egész nagyon kellemetlen számára, és felhívja az ügyvédjét, hogy pontosan mennyit árulhat el. Később valóban jelentkezett, de azt mondta, hogy inkább nem szeretne nyilatkozni. Úgy tudjuk, Bill kapitányt nagyon megviselik a történtek, de bízik abban, hogy minden rendben lesz.

Felkerestük a NAV sajtóosztályát is, ám ott azt a választ kaptuk, hogy konkrét személlyel vagy üggyel kapcsolatban nem tudnak felvilágosítást adni.

 

Az ismert zenésznek nem túl szerencsés az elmúlt időszak, ugyanis legutóbb arról írtunk, hogy egy álhír miatt kevesen mentek el a koncertjére: azt híresztelték ugyanis rosszakarói, hogy újra kórházba került, még a Facebook-oldalát is feltörték.

A rabosítás már egy komolyabb fokozat, ezt akkor alkalmazzák a nyomozó hatóságok, ha valakit bűncselekménnyel gyanúsítanak meg.

– A rabosítás azt jelenti, hogy az illetőt bűnügyi nyilvántartásba veszik – kezdte dr. Kamarás Péter ügyvéd. – Fényképet készítenek róla, és ujjlenyomatot vesznek. A rabosítást a gyanúsítás előzi meg, ennek azért van jelentősége, mert ekkor közli a hatóság az illetővel, hogy bűncselekmény megalapozott gyanúja áll fenn vele szemben. Ha a NAV nyomoz, akkor mindenképpen pénzügyi jellegű ügy áll a háttérben – magyarázta az ügyvéd lapunknak.

 

Forrás: Blikk

Címkék: 
Deák Bill Gyula