Bejelentkezés

x
Search & Filters

A nagy koncertszervezők már teljesen lemondtak 2020-ról?

Március óta nincsenek koncertek világszerte és már azt is jó ideje tudjuk, hogy gyakorlatilag az összes nyári fesztivál elmarad. A szakértők és a politikusok többféle lehetséges forgatókönyvet is felvázoltak: egyesek szerint ősszel már ismét lehetnek rendezvények szigorú biztonsági intézkedések betartásával, mások viszont megvárnák, amíg elkészül a koronavírus elleni védőoltás. A The New York Times a legnagyobb amerikai koncertszervezőket kérdezte a jövőről és mindannyian azt mondták, hogy ezt az évet lényegében már teljesen elengedték és inkább gőzerővel 2021-re koncentrálnak.
 
A szervezők kiemelték, hogy kisebb rendezvényeket talán meg lehetne már tartani korábban is, mivel ezeken könnyebben biztosíthatják a szükséges higiéniai körülményeket és az emberek közti távolságtartás is jobban megvalósítható, egy több ezres vagy több tízezres tömeget megmozgató koncerten azonban ez gyakorlatilag esélytelen, így a közönség és az előadók számára is az a biztonságos, ha inkább csak 2021-re terveznek fellépéseket és akkor pótolják az idén elmaradt bulikat. Különösen érdekes az egyik legnagyobb amerikai fesztivál, a Coachella helyzete, amelyet eredetileg áprilisban rendeztek volna meg, de végül októberre halasztottak, a jelenlegi kilátások szerint azonban valószínűleg akkor sem tarthatják meg, így sok más fesztiválhoz hasonlóan ez is jövőre csúszik majd.
 
A zenészek mellett egyébként a színházak, a táncos rendezvények, valamint a komolyzenei hangversenyek szervezői is úgy vélik, hogy legkorábban a jövő év elején fogadhatják újra a közönségüket.