Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nagyfeszültségű rock'n'roll érkezik bolondok napján a Nitroville-től

Rock, nagyfeszültségű rock'n'roll, classic rock, aréna rock, az együttes 2016-os, sorjában harmadik albuma április elsején jelenik meg a Mighty Music kiadásában.
A frontvonalban, a mikrofonnál, Britannia egyik legjobb énekesnője áll, Tola Lamont személyében.

Az angol Nitroville nagy energiájú rock'n'roll költészetét a Brit szigetek egyik legjobb énekesnője tolmácsolja felénk. Tola hangja lenyűgöző, megtámogatva képzett, míves hangszeres rock zenészek háttér munkájával, a produkció egészen káprázatos.

A dübörgő riffek finoman csúsznak össze alkalmanként a „bluegrass” gitár finomságokkal, létrehozva ezzel egy végtelenül karakteres hangzást, amely a legsötétebb fajta és legrémisztőbb „road movie”-k hangulatát és képeit idézik fel.

A dalok nyughatatlanok, izgágák és nyersek, kemények, időnként fenyegetőek és paranoidok,  de ugyanannyira költőiek is, hatalmasak, szétáradóak és terjedelmesek. Amikor a Nitroville megjelent a színen, a classic rock magazin azonnal azt ajánlotta az olvasóinak, hogy tartsák a szemüket a bandán, mert nagyon jók, míg a Fireworks Magazin úgy ajánlotta őket, mint az egyik legjobb frissen feltűnt brit együttes.

 

 

Emlékezetes és figyelemre méltó cikkek láttak napvilágot róluk, a rádió állomások játszási listáján rövid idő alatt komoly pozíciót vívtak ki maguknak.

A siker hatalmas lökést adott, sorra írták (írják) a jobbnál jobb dalokat, keményen dolgoztak (dolgoznak), folyamatosan turnéznak a Brit–szigeteken, Európában és az USA-ban.

Az észak-London-i bázisú csapat 2010-ben alakult az angol-skót (szittya) származású énekesnő Tola Lamont és a skót (szittya)-német származású gitáros, Kurt Michael Boeck vezetésével, számukra pedig a legfontosabb cél a jó dalok írása és a precíz, profi hangszeres tudás birtoklása volt, s ennek szellemében válogatták maguk mellé a zenész társakat.

A Nitroville ezzel a második lemezével egy olyan anyagot produkált,  hogy a hallgatónak az az érzete támad, hogy a levegőt szétfeszíti-szétrobbantja az elektromosság, az adrenalin szint az egekig szökik, miközben egy tehervonat zúzna el öt centire az orrunk előtt. Mint már korábban is, ezzel a 11 számos albummal „Cheating The Hangman” is megmutatták miképpen lehet villámgyorsan berobbanni és esszenciális minőséggé válni a rock'n'roll cirkusz világába, mindennemű „machinéria” nélkül, anélkül hogy kompromisszumokat kötöttek volna bárkivel,  vagy hogy bárminek a fogságába-rabságába estek volna.

Az album dallistája:

01. Motorocker
02. Louisiana Bone
03. Spitfire
04. Cheating The Hangman
05. Apophis 2029
06. Let It Roll
07. Dead Man's Hand
08. Trophy Hunter (Can't Stop What's Coming)
09. Ransom Game
10. Take A Stand
11. Danger Zone