Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nagyon hiányoznak a nagy beszélgetések egy-egy sör mellett egy jó kocsmában



Bár koncerteken egyelőre sajnos nem találkozhatunk kedvenceinkkel, szeretnénk, ha a kapcsolat továbbra is megmaradna az előadók és a közönség között, ezért új interjúsorozatba kezdünk, amelyből megtudhatjátok, hogy a zenészek mivel töltik ezt az időszakot, miket szeretnek a legjobban és persze hogyan készülnek a visszatérésre és az újabb találkozásra veletek. Mihály Gergő, az Angertea énekes-gitárosa volt a következő célpontunk a karantén-interjú sorozatunkban.
 
Rockbook: - Mivel töltöd otthon az idődet? Hogy néz ki most egy átlagos napod?
 
Mihály Gergely: - Ha fogalmazhatok így, nekünk a feleségemmel eléggé szerencsésen jött ki ez az egész helyzet. Február közepén új házba költöztünk, két hétre rá pedig megszületett a kisfiunk, Gergely. És utána jött a lezárás… Szóval azt mondhatom, hogy szerencsére így sok időt tölthetek a családommal, segíthetek nekik amiben csak tudok. Általában 7-8 körül szoktam kelni, összekapom magam, átveszem a gyereket kicsit a feleségemtől, utána megtartom a digitális angol óráimat a neten (angoltanár vagyok egy gimiben). Ez általában elég sok időt el szokott venni. Utána babázás, ebéd, és ezután általában megyek ki a kertbe, és azt rendezgetem. A napokban éppen a saját stúdiómat építjük édesapámmal és apósommal a kertünk végében. Van munka bőven... Este hét körül az asszony már alszik a gyerekkel, én meg általában ilyen éjjel kettőig fent vagyok, és vagy melózok az iskolai dolgokon, vagy filmeket nézek. Nagyjából ez egy napom. Ja, és bevásárolni is eljárok azért hetente kétszer.
 
Rockbook: - Hogy oldjátok meg a kapcsolattartást/próbát/dalszerzést a zenekar többi tagjával?
 
M.G.: - Na ez viszont eléggé negatív dolog sajnos. Az a helyzet, hogy egy művelődési házban próbálunk a zenekarral. És ezt sajnos lezárták a járványügy miatt. Szóval jó pár hete nem tudunk próbálni. Iszonyatosan hiányzik, és főleg az is a baj ezzel, hogy pont benne vagyunk a következő lemezünk írásában. És nagyon jó lenne gyakorolni az új dalokat, meg farigcsálni őket. De így sajnos várnunk kell még. Amúgy a Facebookon szoktuk megbeszélni a hülyeségeinket mi hárman.
 
 
Rockbook: - Mi hiányzik a legjobban a vírus előtti időszakból?
 
M.G.: - Nekem leginkább az emberi kapcsolatok. Nem találkozhatok úgy a családommal és a barátaimmal, ahogy szeretnék. Nagyon hiányoznak a nagy beszélgetések egy-egy sör mellett egy jó kocsmában. Az hogy elmehessek egy jó étterembe a családommal. Meg hát persze a zenekari próbák-koncertek. Nagyon hiányzik ez az egész.
 
Rockbook: - Hogy tartjátok a kapcsolatot a közönséggel? Terveztek-e streamelt koncerteket, vagy korábbi élő videókat közzétenni?
 
M.G.: - Igazából csakis a Facebookon tudunk kapcsolatot tartani a közönségünkkel. De nem vagyunk egy nagy posztolgatós zenekar. Most kaptunk egy felkérést egy jól ismert hazai klubtól, hogy lehetne egy ilyen streamelt koncertünk. Úgy néz ki, hogy belemegyünk a dologba. Ezen felül már rendelhető az új Angertea póló az alábbi email címen: angertea@gmail.com
 
 
Rockbook: - Kedvenc zenekar(ok), előadó(k)?
 
M.G.: - A legnagyobb kedvenceim a Tool, Meshuggah, Soundgarden, Alice In Chains, Pantera, Faith No More, Sepultura... De még sorolhatnám reggelig. Iszonyat nagy zenefanatikus vagyok.
 
Rockbook: - Kedvenc nagylemez(ek)?
 
M.G.: - Tool: Aenima, Meshuggah: Obzen, Baby Bone: Úgyis Kiderül, Faith No More: Angel Dust, Soundgarden: Összes, Alice in Chains: Összes, stb...
 

 
Rockbook: - Kedvenc kaják?
 
M.G.: - Imádom a húsokat. Főleg a marhahúst. Mondjuk hagymás rostélyos, pacal. De nagyon szeretem a salátákat is, meg mindenféle zöldséget. Ja, és a tenger gyümölcsei minden formában, méretben, mennyiségben.
 
Rockbook: - Kedvenc alkoholos ital(ok)?
 
M.G.: - Leginkább a sört szeretem. Abból is a pilseni típusúakat. De mondjuk a bort is, főleg a testesebb vörösborokat. Rövidből pedig a whiskey a kedvenc. 
 
 
Rockbook: - Kedvenc alkoholmentes ital(ok)?
 
M.G.: - Pepsi, csakis a cukros. Meg a 100%-os gyümölcslevek. 
 
Rockbook: - Kedvenc színész(ek)?
 
M.G.: - Mads Mikkelsen jelenleg. 
 
Rockbook: - Kedvenc színésznő(k)?
 
M.G.: - Tera Patrick.  laugh
 
Rockbook: - Kedvenc magyar film(ek)?
 
M.G.: - Jelenleg egy sorozatot mondanék, ami teljesen elkápráztatott. Ez az Aranyélet című. Zseniális!
 
Rockbook: - Kedvenc külföldi film(ek)?
 
M.G.: - Rengeteg van. Leginkább az ilyen agyalósabb, nem egyértelmű dolgokat szeretem. Legyen az brutál horror, vagy romantikus vígjáték… A lényeg hogy ne legyen tipikus. Előfizettünk a Netflixre, és ott pl. rengeteg gyöngyszemet lehet találni, amik totál ismeretlenek, mégis zseniálisak.
 
Rockbook: - Kedvenc könyv(ek)?
 
M.G.: - Leginkább az ilyen rockzenész életrajzok érdekelnek. Ebből is sok van. Van egy kisebb gyűjteményem ezekből.
 
Rockbook: - Kedvenc elfoglaltság(ok), hobby?
 
M.G.: - Festeni szoktam fura képeket vászonra. Megnyugtat, kikapcsol, és még pénzt is tudok vele keresni. (a galéria megtekintéséhez klikk ide!)
 
Rockbook: - Kedvenc úticél(ok)?
 
M.G.: - Imádom Spanyolországot. Szóval oda bármikor elmennék, kivéve persze járvány idején. Az eddigi legszebb hely, ahol voltam, az Tenerife. Megfogadtam hogy egyszer visszamegyek. 
 
Tenerife
 
Rockbook: - Mivel, milyen járművel szeretsz a legjobban utazni?
 
M.G.: - Szeretek repülni, de autóval is szívesen utazgatok. A motorozás nagyon távol áll tőlem sajnos.
 
Rockbook: - Hol élnél a legszívesebben?  
 
M.G.: - Jelenlegi lakhelyemmel nagyon elégedett vagyok. Végre saját kertes házunk van, és nagyon jól érzem magam benne a családommal. Jócskán van még mit fejlesztgetni például a kerten, de ha egyszer elkészül, nagyon jó lesz. De most is jó…
 
Rockbook: - Mi lesz az első dolgotok, ha majd újra koncertezhettek?
 
M.G.: - Hát, úgy gondolom hogy adunk egy ütős koncertet, aztán meg jól bebaszunk. Ennyi.
 
 
BP