Bejelentkezés

x
Search & Filters

Néha jólesik nevetni egy nagyot a kedvenc műfajunkon: íme a legjobb paródiacsapatok!



Mindannyian szeretjük a jól felépített és kidolgozott zenei produkciókat, de lássuk be: néha jólesik nevetni egy nagyot a kedvenc műfajunkon vagy éppen saját magunkon is, ráadásul - ahogy az UItimate-Guitar legfrissebb gyűjtéséből is kiderül - egy paródia is lehet igazán minőségi és szórakoztató egyszerre.
 
- Rock Sugar: a Los Angeles-i banda frontembere, Jess Harnell népszerű amerikai szinkronszínész, aki több rajzfilmsorozatban is hallható, társai pedig tehetséges muzsikusok. A zenekar népszerű dalokat gyúr egybe - esetenként akár hármat-négyet is - a szövegeket pedig átírják ironikus és vicces sorokra.
 
 
 
- Horror Piknik: a Horror Piknik egy szerb death/thrash paródiacsapat, akik direkt eltúlzott és sztereotip szövegeket írnak, olcsó parókákat hordanak és olyan művészneveket viselnek, mint Zombigonosz, Boszorkányelnyomó és Hullahentes. A banda basszusgitárosa egy másik hasonszőrű zenekarban, a Pero Defformero-ban is érdekelt, amellyel a metalt ötvözi felturbózott népzenével.
 
 
 
- The Alex Jones Prison Planet: a zenekar maximálisan megőrizte anonimitását az évek során, sőt, az sem kizárt, hogy csupán egy ember áll a projekt mögött, amelynek különlegessége, hogy egy férfi szövegelését vágják rá ütős death metalos riffekre.
 
 
 
- Mac Sabbath: a Mac Sabbath neve magáért beszél: a jól ismert Black Sabbath nóták szövegét írják át a gyorséttermekhez kapcsolódó témákra. A banda tagjai: Ronald Osbourne, Slayer MacCheeze, Grimalice és Catburgler.
 
 
 
- Bad News: a Bad News 1983 és 1988 között ténykedett és a kor legnagyobb bandáit figurázta ki egy tévéműsorban. A projekt mögött négy komikus, Nigel Planer, Richard Mayall, Ade Edmondson és Peter Richardson állt, akik áldokumentumfilmeket forgattak az általuk játszott metalbandák turnéiról.
 
 
 
- Nanowar of Steel: a zenekar 2003-ban alakult simán csak Nanowar néven, de miután a Rhapsody Rhapsody of Fire-re váltott, úgy érezték, nekik is jobb lesz, ha Nanowar of Steel-ként folytatják. A banda természetesen a Manowar megjelenéséből és szövegeiből űz tréfát, gyakran szándékosan béna és olcsó klipekkel megtámogatva.
 
 
 
- Spinal Tap: a Spinal Tap neve sokaknak ismerős lehet az 1984-es A turné című filmből és bár alapvetően egy fikciós zenekarról van szó, tényleg jelentek meg albumaik és koncerteket is adtak.
 
 
 
- Steel Panther: a Steel Panther csúcsra járatta a paródia műfaját: az egész produkció végtelenül (ön)ironikus és az egész glam metal stílus görbe tükre, a banda tagjai valójában képzett és tehetséges zenészek, akik remek dalokat írnak. Aki pedig el szeretné őket csípni élőben, az megteheti július 17-én a Barba Negra Track-ben!