Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nehezen dolgozta fel tehetségét Eric ClaptonEric Clapton 1989-ben vált el első feleségétől, Pattie Boyd-tól, húgával, Jenny-vel azonban ezután is jó barátságban maradt, így az egykori modell úgy ismerheti a gitárost, ahogy csak nagyon kevesen. Jenny a Fox News Digital-nek adott interjút, amelyben felidézte azt az időszakot, amikor a gitáros az alkoholba menekült, mert nem tudta feldolgozni, hogy istenadta tehetség.
 
"Gyakran találkoztam velük, amíg házasok voltak, és eleinte nem értettem, hogy Eric miért iszik annyit. Mindig azt mondta, hogy teljesen átlagosnak tartja magát és úgy érzi, nincs benne semmi különleges. Tudtam, hogy ez nem lehet igaz, hiszen istenadta tehetség, és rájöttem, hogy ez az égi ajándék olyan elemi erővel nehezedik rá, hogy nem tud mit kezdeni vele. Végül be is ismerte, hogy tényleg azért iszik, mert túl sok neki ez az egész. Azt mondta, hogy amikor színpadon áll, úgy érzi, mintha Istennel nézne szembe és teljesen csupasz lenne, ez pedig ijesztő, ezért muszáj piálnia.
 
Idővel aztán eljutott egy olyan mélypontra, ahol már ő is belátta, hogy ez így nem mehet tovább, de nagyon félt, hogy mi lesz vele ezután, mivel az alkohol adott neki önbizalmat. Sokan ezért kezdenek el inni. Előfordult, hogy Eric már a hátán feküdt a színpadon, és még akkor is gitározott, de nyilván ezt nem lehetett a végtelenségig csinálni. Eleinte tartott tőle, hogy mi lesz vele józanul, de tudta, hogy a saját érdekében meg kell hoznia a döntést és hamarosan kiderült, hogy így is boldogul és ugyanolyan jól tud játszani."
 
 
Fotó: Cooper Neill