Bejelentkezés

x
Search & Filters

Neil Peart-ről és a jövőjükről meséltek a Rush tagjai

Január 7-én volt a Rush zseniális dobosa, Neil Peart halálának egyéves évfordulója, amelynek kapcsán a banda másik két tagja, Geddy Lee és Alex Lifeson a Rolling Stone-nak mesélték el, hogyan tudták meg, hogy néhai zenésztársuk rákkal küzd és azt is elárulták, hogy fognak-e még zenélni a jövőben.
 
Alex Lifeson: "Neil gyönyörű és tartalmas e-maileket írt, telefonálni viszont sosem szeretett, ezért is volt furcsa, amikor egyszer felhívott. Akkor még nem mondott semmit az állapotáról, de éreztem, hogy valami nem stimmel és hetekig ezen agyaltam."
 
Geddy Lee: "Pár héttel később egyszerűen csak kimondta, hogy agydaganata van."
 
Alex Lifeson: "Én rögtön elsírtam magam, Neil viszont nagyon kemény fickó volt, egy igazi harcos. Természetesen dühös volt, amiét ez történik vele, de mindig is nagyon jól kezelte a nehéz dolgokat. Elfogadta a sorsát és eltökélte, hogy kitart a végsőkig a családja miatt. Sosem szomorkodott. Jól emlékszem az utolsó találkozásunkra, ami nagyon kellemes volt, mert rengeteget nevettünk. Sorra jöttek a poénok és felidéztük a legnagyobb turnés sztorikat.
 
Ami a jövőmet illeti, imádok zenélni és sosem akarom abbahagyni. Korábban azt gondoltam, hogy még akkor is gitározni fogok, amikor már egész nap csak egyhelyben ülök és összeszarom magam, és bár Neil halála óta már nem ragaszkodom annyira ehhez, szerintem idővel megint így fogom majd gondolni."
 
Geddy Lee: "Egyelőre nem érzem úgy, hogy játszanom kellene és kedvem sincs hozzá, de tudom, hogy fogok még zenélni és abban is biztos vagyok, hogy Al sem tette le végleg a gitárját, de semmit sem fogunk elkapkodni és erőltetni."