Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nem ad ki több CD-t az Edda!Az Edda hosszú nyári turnén van túl, december végén pedig a Budapest Arénában is fellép a zenekar, amely hamarosan utolsó lemezét adja ki, Pataky Attila ugyanis úgy véli, a CD ideje lejárt, és ezzel együtt egy fontos korszak is lezárul a banda életében.
 
Az Edda igen tekintélyes diszkográfiával büszkélkedhet: eddigi 47 éves fennállásuk alatt 34 albumot adtak ki, a hamarosan érkező lemez után azonban nem számíthatunk több CD-n megjelenő kiadványra a csapattól, bár az nem kizárt, hogy más formátumban napvilágot látnak még Edda-szerzemények. A 70 éves énekes így nyilatkozott erről a Blikknek:
 
"Az elmúlt két évben 24 dalt írtam, ebből kerül most fel 12 erre az albumra. Végtelenül szomorú vagyok, mert egy korszak lezárul, ezután már nem adunk ki több lemezt. Egyéb formában persze lesz majd még albumunk, de ez mégis egy szomorú mérföldkő. A CD-k kora leáldozik lassan, ahogyan a könyveké is, ami szintén szomorúsággal tölt el."
 
Pataky emellett aktuális állapotáról és idei terveikről is beszélt:
 
"Folyamatosan karbantartom magam, több fitneszgépem is van otthon, a koncertidőszakok előtt és alatt külön edzéssel készülök, és úszni is rendszeresen járok. December 28-án az Arénában lesz a Retro 2 című koncertünk, de előtte még kiadjuk az új albumot is, így még nem jött el a pihenés ideje. Az előadások és a közönség azonban feltölt, elképesztő az a szeretet, amit kaptunk, ilyenkor nem is érez az ember fáradtságot."