Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nem akar tökéletesen és túl technikásan játszani a Testament gitárosa

A Testament gitárosát, Alex Skolnick-ot arról kérdezték egy friss interjúban, hogy mit gondol azokról a kollégáiról, akik arra törekednek, hogy minél technikásabban és látványosabban játszanak. Skolnick úgy fogalmazott, hogy bár elismeri a tudásukat, tőle meglehetősen távol áll ez a fajta megközelítés és sosem akart úgy gitározni, mintha egy videojátékban lenne.
 
"Tudom, hogy vannak olyan gitárosok, akik már hatéves koruktól a számítógép előtt ülnek és igyekeznek minél pontosabban levenni Eddie Van Halen játékát és stílusát, hogy aztán rendkívül technikásan és tökéletesen játszanak. Elismerem a tudásukat, de én abszolút nem ilyen típus vagyok, annak ellenére sem, hogy Eddie nekem is az egyik legfontosabb hatásom volt, és rengeteget tanultam tőle. Én sosem törekedtem arra, hogy végtelenül technikásan játsszak és szinte úgy tűnjön, mintha egy videojátékban lennék. Hallgatóként is azokat a gitárosokat szeretem, akik érzéssel zenélnek, de persze ha emellett technikás is, amit csinálnak, az sosem baj. Eddie már csak ezért is tökéletes számomra, mert az ő játékában tényleg megvolt és a mai napig szívesebben hallgatom az ő és a hozzá hasonló gitárosok játékát, mint az újabbakét.
 
Még Yngwie Malmsteen korai albumai is tetszettek és a tehetsége előtt továbbra is megemelem a kalapomat, de rengetegen kezdtek el zenélni az ő hatására, és sokan teljesen egyformán játszanak, nincs bennük semmi egyedi. Buckethead-et és Paul Gilbert-et viszont szeretem, mert ők érdekes karakterek és ezzel izgalmassá tették ezt a gyorsaságra épülő stílust."