Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Nem mehetett volna tovább a zenekar, ha nincs az abortuszom"

Stevie Nicks, a Fleetwood Mac énekesnője még 1979-ben döntött úgy, hogy elveteti születendő gyermekét, mert úgy érezte, a zenei küldetése fontosabb az anyaságnál. Nicks a történtek felidézése mellett arról is beszélt, hogy ha Trump-ot ismét megválasztják elnöknek, valószínűleg jelentősen visszaszorítja majd az abortuszhoz való jogokat és a nőknek ismét titokban kell elvetetniük a magzatukat.
 
"Nem mehetett volna tovább a Fleetwood Mac, ha nincs az abortuszom. Megállás nélkül dolgoztunk, ráadásul rengeteget drogoztam is akkoriban, ezt pedig képtelenség lett volna összeegyeztetni az anyasággal. Tudtam, hogy a zenénk rengeteg embert tesz boldoggá és sokak szívét gyógyítja meg. Nem volt még egy olyan banda, amelyben két énekesnő és két női dalszerző lett volna. Ez volt az én szent küldetésem és fontosabbnak tartottam annál, hogy gyermekem legyen.
 
Az én generációm rengeteget küzdött az abortuszhoz való jogokért. Ha Trump-ot ismét megválasztják és tényleg Amy Coney Barrett lesz a Legfelsőbb Bíróság elnöke, ezek a jogok semmissé válhatnak, és a nőknek ismét titokban, koszos sikátorokban kell majd elvetetniük a magzatukat."