Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Nem terveztük a névcserét, de úgy gondoltam, hozzunk ki ebből valami izgalmasat.” – interjú Howard Jones-szal



Március 30-án új albummal jelentkezik a korábban Devil You Know néven futó Light The Torch, amelynek frontembere az a Howard Jones, akit korábban a Killswitch Engage éléről is ismerhettetek. Az énekest Skype-on sikerült utolérnünk, ahol az új és régi zenekarok mellett még egy különös turnés szokásra is fény derült.
 
Rockbook: Szia Howard! Először is hadd kérdezzem meg, hogy vagy?
 
Howard Jones: Köszönöm, minden rendben. Szerencsére már több éve rendeződött a cukorbetegségem, és most már egyre biztosabb, hogy nem is lesz újra ilyen problémám, aminek nagyon örülök, mert a betegség mellett lelkileg is rossz hatással volt rám.
 
Rockbook: Március végén új albummal jelentkeztek, de már nem Devil You Know, hanem Light The Torch néven. Jelent-e ez zeneileg is változást a név mellett? Azért a Devil és a Light elég kontrasztos szavak…
 
Howard: Hát igen, ezt valóban nem nehéz észrevenni. (nevet) Igen, egyértelműen lesz változás, méghozzá nem is kevés. Szerintem nagyon meg fogtok lepődni. Nyilván nem terveztük ezt a névcserét, de ha már így alakult, úgy gondoltam, hozzunk ki ebből valami izgalmasat, és változtassunk a zenén is. De persze ezek is mi vagyunk, hiszen a felállás nem változott, ez továbbra is a mi zenekarunk.
 
 
Rockbook: Ha már a felállást említed, a Facebook oldalatok leírásában is csak Francesco Artusato és Ryan Wombacher neve szerepel a tiéd mellett. A turnén Nick Augosto játszott veletek. A lemezen is ő hallható?
 
Howard: A dobosunk Mike. Legyen elég ennyi! (nevet) Ez egy elég összetett dolog, úgyhogy inkább nem mennék bele a részletekbe, de a lényeg, hogy egy fantasztikus zenészről van szó, akit emberileg is nagyon kedvelünk. (Az interjú óta kiderült, hogy az Extinction A.D.-ből ismert Mike Sciulara-ról van szó.)
 
Rockbook: Az előző lemezeteken szerepelt az Eye Of The Tiger feldolgozása. Most is készültök ilyesmivel vagy meghívott vendégekkel?
 
Howard: Nem, ezúttal nem lesz semmi ilyesmi. Igazából vendégek sem lesznek, bár van pár olyan nóta, amelyben több zenészcimboránk is hallható a csordavokálban, mert ők is épp stúdióztak, de erre azért nem mondanám, hogy vendégekről van szó. Úgyhogy az én csodás hangomat kell hallgatnotok, méghozzá sokkal inkább, mint eddig, mert most nagyon belehúztam az éneklésbe. (nevet) De majd megtudjátok, mire gondolok.
 
Rockbook: Azt tudom, hogy amerikai koncertjeitek lesznek, de átjöttök esetleg Európába is?
 
Howard: Nem, Európába soha. Veled is csak azért beszélek most, hogy elmondjam, hogy eszünkben sincs felétek menni. (nevet)
 
Rockbook: Bocs, ez tényleg hülye kérdés volt.
 
Howard: (nevet) Nem baj, én mindenre szívesen válaszolok! (nevet)
 
 
Light The Roch zenekar 
 
Rockbook: Nemrég posztoltál egy képet az oldaladon, hogy Dee Snider (Twisted Sister) számára énekeltél fel valamit a stúdióban. Dee szólóprojektjéről van szó? Hogy jött össze ez a közös munka?
 
Howard: Igen, ez Dee szólóalbuma lesz, és erről is csak azt tudom mondani, hogy nagyon meg fogtok lepődni, mert az biztos, hogy erre senki sem számít tőle. Úgy tudom, sok vendég lesz ezen az anyagon, és Dee valamiért engem is meghívott. Ismerjük egymást régóta, nekem hatalmas kedvencem, és egyébként is: ha Dee Snider hív valahova, akkor mész! (nevet)
 
Rockbook: És mi a helyzet a Killswitch Engage-es srácokkal? Továbbra is jó a kapcsolat köztetek?
 
Howard: Persze, abszolút. Épp pár napja beszéltem Justinnal, de a többiekkel is rendszeresen szoktam. Imádom a srácokat, most is jó barátok vagyunk.
 
Rockbook: Ha már Justint említtetted, az utóbbi pár évben sorra állnak össze a ma már legendásnak számító zenekarok. Te látsz esélyt ilyesmire a Blood Has Been Shed-nél?
 
Howard: Ez Justintól függ, és ő nagyon elfoglalt mostanában. Én mindenesetre nem lennék ellene, úgyhogy ha felvehetné, hogy folytassuk, tőlem mehet!
 
Rockbook: Korábban menedzserként is dolgoztál. Ezt most is csinálod még?
 
Howard: Áh, nem. Nem lenne rá időm. De egyébként több megkeresést is kaptam, és a későbbiekben szívesen foglalkoznék majd ezzel megint, de most bőven elég a saját zenekarom. (nevet)
 
Rockbook: Köztudott rólad, hogy nagy horgász vagy. Szoktál még pecázni?
 
Howard: Hát persze! A horgászás örök! (nevet) Annyira, hogy a turnéra is viszünk magunkkal botot és felszerelést, és amikor van időnk, elmegyünk horgászni. Mindig megnézem, hogy az adott városokban van-e valami jó kis hely, ahol lehet halat fogni. Nem tudom, más zenekarok mit csinálnak a szabadnapjaikon, mi pecázunk! (nevet)
 
 
Rockbook: Egyébként minden elismerésem, hogy már második napja interjúzol, és hallhatóan egyáltalán nem unod, sőt, talán még élvezed is.
 
Howard: Igen, ez így van. Szívesen adok interjúkat, ha van rá időm. Most épp egy hotelszobában ülök, és onnan beszélek. Egyébként úgy vagyok vele, hogy nekem is sokkal jobb, ha szórakoztató a beszélgetés, úgyhogy mindig igyekszem feldobni valamivel a hangulatot. (nevet)
 
Rockbook: Végezetül: üzensz valamit a magyar rajongóknak?
 
Howard: Azt, hogy szeressétek továbbra is a metalt, fogadjátok majd szeretettel az új albumunkat, és tartsátok nyitva a szemeteket, mert lehet, hogy felbukkanunk majd a közeletekben…
 
Rockbook: Köszi az interjút!
 
Tóth Mátyás