Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Nirvana végéről és a Foo Fighters kezdetéről mesélt Dave Grohl



A Nirvana története 1994 áprilisában ért véget Kurt Cobain halálával, a csapat dobosa, Dave Grohl pedig bő egy évvel később jelentkezett a Foo Fighters első lemezével, amelyhez szinte mindent ő maga játszott fel. Az újrakezdés nem volt egyszerű és sok kritika is érte őt ebben az időszakban, amelyről őszintén mesélt egy friss interjúban.
 
"Amikor a Nirvana véget ért, fogalmam sem volt, hogy mit fogok kezdeni magammal életem hátralevő részében, de mindig is rögzítettem dalokat a magam szórakoztatására és ebben sokszor segítségemre volt Barrett Jones barátom, aki az első Foo Fighters album társproducere lett. Eleinte eszembe sem jutott, hogy rendes albumot készítsek, sőt, a This Is a Call nekem még mai füllel is demónak tűnik, nem kidolgozott stúdiófelvételnek. Ennél a lemeznél minden fordítva történt: először csak egyedül voltam, aztán kialakult egy igazi banda, de egyáltalán nem akartunk fejest ugrani ebbe az egészbe. Elmehettünk volna előzenekarnak egy arénaturnéra, de mi inkább az alapoktól kezdtünk mindent, ahogy kell.
 
Kurt halála nagyon megviselt engem és Krist-et (Krist Novoselic, a Nirvana basszusgitárosa) is. Sok időt töltöttünk együtt és igyekeztünk odafigyelni egymásra. Aztán én elutaztam az Egyesült Királyságba és ezután kerestek meg egyre többen, hogy nincs-e kedvem velük zenélni, de éreztem, hogy nem állok készen erre. Végül belevágtam a Foo Fighters-be és rögtön érkeztek az olyan kérdések - amelyek egyébként még manapság is előkerülnek - hogy hogy mertem zenélni a Nirvana után? Mégis mit kellett volna tennem? Ez jött belőlem őszintén és bár 8-10 évig féltem és izgultam, végül egyre magabiztosabb lettem és most már sokkal könnyebben boldogulok, mint az elején."