Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nomad, AllsuckAll (interjú) koncertbeszámoló - Kazincbarcika, Diamond Club 2016.03.11A kazincbarcikai Diamond RockClubban gőzerővel folyik a tavaszi szezon. Legutóbb a Nomad, AllsuckAll koncerten volt szerencsénk részt venni.

A Nomad hazai környezetben lépett színpadra. A jó félházat vonzó esemény a várt színvonalon zajlott, Cicóék hozták a formájukat. A hangosítás a Wolfaudio jóvoltából messzemenőkig kielégítő volt, a lézerfények sugarai sem voltak zavaróak. Valljuk be, korábban elő-elő fordult, hogy Marci hangja a 3. szám után már nem szólt olyan fergetegesen, de most pont megfelelő helyre raktak egy akusztikus betétet. Barcikán járva a Nomad-fiúk mindig megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Hegedűs 'Zakó' Istvánról, akinek hiánya mély űrt hagyott a helyi és a hazai rockzenei világban. Így tettek most is. Marci egy szál gitárral adta elő a Szódavíz című Drinkers nótát. Így van ez, kérem szépen: „Szódavízből nem lett soha rákendroll!”

 

 

Az akusztikus betét másik dala a Mammonország volt, aminek a végén, amint bekapcsolódtak a dalba a többiek, Marci hangja újult erővel tört fel.  A srácok láthatóan jól érezték magukat a színpadon: Újvári Péter iszonyatos elánnal püfölte a dobokat, Nagy Levente úgy tolta a basszust, hogy az már fájt (persze jó értelemben), Cicó frenetikus szólógitározása és Marci nagyszerű frontemberi viselkedése mind-mind hozzájárultak a Nomad európai szintű produkciójához. A srácok a koncert során a teljes Hotel Polimert eltolták, valamint a preMarci időkből hallhattuk a kihagyhatatlan 35-öt és az én személyes kedvencemet a Csak egy függönyt és az Oly csendest is. A közelmúltban klipet kapott Sajnálom is része volt a programnak, amit itt Kazincbarcikán először hallhattak a rajongók.

 

 

Nem véletlenül hagytam a végére a kezdő csapatot, az AllsuckAll-t. A PsychoganG ex-frontembere friss formációval lepett meg minket. Jó kis felvezető banda született a közelmúltban. Sikerült már a kezdetektől megmozgatniuk zenéjükkel a szépen szállingózó tömeget. Az AllsuckAll nem akar több lenni, mint ami: egyszerű, könnyen fogyasztható, dallamos modern rockot játszó banda, akik az életről, szerelemről énekelnek az érdeklődőknek.

 

 

Szégyen, nem szégyen, nem ismertem Álszakállékat. Soha nem bírtam az olyan embereket, akik úgy tesznek, mintha mindenhez tökéletesen értenének. Engem még úgy tanítottak az átkosban az iskolában, hogy nem baj fiam, ha valamit nem tudsz, csak azt tudd, hol keresd a választ. Nos, én aznap este a leghitelesebb forráshoz mentem. Egy villáminterjúban faggattam Fonad AllsuckAll Pétert:

Rockbook: A közösségi hálón található oldalatokon azt olvastam, hogy 2015-től létezik az AllsuckAll. Pontosan mikor alakult a banda? Honnan a név?

Fonád Péter: A zenekar ebben a felállásban 2015. őszén alakult meg, bár a név már jó pár éve meg van. Ugyanis tetszenek ezek a fajta szójátékok. Ez tipikusan jellemez minket!

Rockbook: Bemutatnád a zenekar tagjait? Ki milyen zenei múlttal rendelkezik?

Fonád Péter: A tagok: Fonád Péter énekes (ex-Psychogang, ex-RoncsRt.), Székesi István gitáros (ex-Psychogang, Black Rose Night), Gyöngy Bence gitáros (Riverfalls), Blöndie Süxx basszgitáros (ex-Psychogang, Sick Stars), Ficzere Tibor dobos (ex-Szükségállapot).

Rockbook: A koncert előtt elmondtad, hogy most nagy a szerelem a zenekar tagjai között. Honnan az ismeretség?

Fonád Péter: A régi Psychogang zenekarból ismerjük a legjobban egymást. Bence is beugrós volt ott, majd megtaláltuk Tibit, az 5. Álszakállt! A szerelem meg persze hogy nagy, azóta is működik a kémia közöttünk!

Rockbook: Magatokat a power rock stílusirányzatba soroltátok. Hogyan jellemeznéd a dalaitokat (zene/szöveg)?

Fonád Péter: Még mi magunk sem tudjuk pontosan milyen stílus az, ami leginkább jellemez minket. Nem előre megbeszélt séma alapján dolgozunk, csak megzenésítjük, ami bennünk van.

 

 

Rockbook: Majd' egy albumnyi dalotok van készen, ebből 3-ra klip is készült. Megjelent egy 3 számos EP. Mikorra várható a nagylemez? Hol veszitek fel a hanganyagot, kinek a gondozásában jelenik meg az album?

Fonád Péter: Konkrét terv a nagylemezre még nincs azon kívül, hogy nyáron már szeretnénk jelentkezni vele. Amúgy az EP Egerszalókon a Standing Waves stúdióban, Sohival (Sohajda Péter) készült. Szeretnénk azért május-június környékén elkezdeni a felvételeket.

Rockbook: Az egri és a kazincbarcikai koncerten a bevállalós csajoknak álszakállat osztogattatok. Kinek az elvetemült ötlete volt, hogy a szép lányokból ronda, szőrös némbereket varázsoljatok? Ezt hagyománnyá válik majd minden koncerten?

Fonád Péter: Ez nyilvánvaló! Mivel gyerek nagyon kevés a koncerteken, kénytelenek vagyunk a lányokra adni a hamisítatlan Álszakállakat!

Rockbook: Ez volt a 2. fellépése ennek a formációnak. Hogy látjátok, milyen a fogadtatása a zenekarnak?

Fonád Péter: A koncerteket először is nagyon köszönjük a Nomád zenekarnak, akikkel együtt léphettünk fel! Az elosztogatott szakállak számát figyelembe véve pedig úgy érezzük már két koncert után is, hogy abszolút pozitív és támogató a visszajelzés, amit szintén köszönünk!

Rockbook: Merre tovább? Hol láthatnak benneteket legközelebb azok, akik kíváncsiak rátok?

Fonád Péter: Legközelebb március 26-án Hevesen a Művelődési Házban, a Bad Sector társaságában. Majd április 9-én a Bang Bang zenekarral, a Rocktogonban Budapesten. Minden további rólunk szóló infót és leendő koncertdátumokat megtaláltok a Facebook oldalunkon.

Setlist:

1. Te vagy
2. Ott dübörög benned
3. Tengerfény
4. Kettes
5. Mindent láttam
6. Paraszt
7. Ha megint akarnék
8. Megáll a szél

 

 

Támogatónk a Nemzeti Kultúrális Alap és a Cseh Tamás Program.