Bejelentkezés

x
Search & Filters

Nyolc zenész, aki az utódjával készült dalokat is játszik



A legtöbb zenekarnál elkerülhetetlen, hogy idővel tagcserék történjenek, azonban az sem ritka, hogy egy zenész idővel visszatér, és ezután olyan dalokat is kell játszania a koncerteken, amelyek stúdiófelvétele nem vele készült. Az Ultimate-Guitar mást nyolc ilyen esetet gyűjtött össze.
 
- Dave Lombardo - Slayer: Lombardo egyedi stílusával hamar a Slayer rajongók kedvence lett, a 90-es évek elején azonban kiszállt, és Paul Bostaph került a helyére, akivel négy album is készült. Dave később visszatért, a Bostaph-fel készült dalok egy része azonban továbbra is a koncertprogram része maradt, így a közönség Lombardo-tól is hallhatta például a Disciple-t.
 
 
 
- Steve Souza - Exodus: az Exodus rajongók közül sokan Rob Dukes-ra, míg másik inkább Steve Souza-ra esküsznek, az pedig kifejezetten érdekes volt, amikor Souza az eredetileg Dukes-szal készült dalokat énekelte a koncerteken.
 
 
 
- Bruce Dickinson - Iron Maiden: Dickinson 1993-ban szállt ki az Iron Maiden-ből, hogy beindítsa a szólókarrierjét, a bandába pedig Blaze Bayley került a helyére, akivel két album is készült. Ezeket a lemezeket ugyan sokan nem sorolják a klasszikus Maiden albumok közé, de az tény, hogy vannak rajtuk kimondottan jó dalok, amiket Bruce is énekelt, miután 1999-ben visszatért.
 
 
 
 
- Geezer Butler és Bill Ward - Black Sabbath: a Black Sabbath-ban többször is volt kisebb-nagyobb jövés-menés, a 90-es évek elején Geezer Butler visszatért a Dehumanizer és a Cross Purposes lemezre, majd 1994-ben Bill Ward is újra csatlakozott a bandához, és játszott olyan dalokat, amiket eredetileg Bobby Rondinelli és Vinny Appice dobolt fel.
 
 
 
- Phil Rudd - AC/DC: Rudd 1983-ban szállt ki az AC/DC-ből, ahol előbb Simon Wright, majd Chris Slade vette át a helyét a dobok mögött. Rudd a 90-es évek közepén visszatért és több olyan dalt is rendszeresen játszott, amiknek stúdióváltozatában nem ő hallható. Ezek közé tartozik a Thunderstruck is, amit eredetileg Chris Slade játszott fel.
 
 
 
- Slash és Duff McKagan - Guns N' Roses: a zenekar Chinese Democracy albuma végül 2008-ban jelent meg, és mivel Slash és Duff McKagan ekkor nem volt a csapat tagja, sokan inkább Axl szólólemezének tartják az anyagot. 2016-ban aztán megtörtént a nagy újraegyesülés, a Chinese Democracy néhány dala pedig azóta is a koncertprogram része, így most már Slash és Duff játssza ezeket.
 
 
 
- Steve Howe - Yes: a Yes felállása rengeteget változott az évek során, sőt, akadt olyan időszak is, amikor egyetlen klasszikus tag sem volt a csapatban. Az 1983-as 90125 album Steve Howe nélkül helyett Trevor Rabin-nel készült, Howe azonban később visszatért, az Owner of a Lonely Heart pedig ezután is rendszeresen elhangzott a koncerteken.
 
 
 
- Ace Frehley és Peter Criss - KISS: a KISS búcsúturnéja jövő nyáron ér véget, a rajongók pedig már most azt találgatják, hogy vajon Ace Frehley és Peter Criss ott lesznek-e a színpadon legalább az utolsó koncerten. A zenekar 2000-ben már tartott egy búcsúturnét, méghozzá a klasszikus felállásban, a koncertprogramban azonban szerepelt a Lick It Up, amit a stúdióban Vinnie Vincent és Eric Carr játszott fel Frehley és Criss helyett.