Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ők a legrosszabb előadók élőben?



Az Ultimate-Guitar csapata ezúttal egy megosztó és erősen szubjektív kérdést dobott fel az olvasóinak: arra voltak kíváncsiak, szerintük kik a legrosszabb előadók élőben és végül az alábbi nevek kapták a legtöbb szavazatot. Ti kiket tennétek fel rajtuk kívül vagy helyettük erre a listára?
 
- Meatloaf: Meatloaf zenei öröksége ugyan vitathatatlan, de sokan úgy gondolják, hogy már nem kellene erőltetnie a koncertezést. Az egyik kommentelő szerint az énekes kis híján elájult egy fellépésen, de szerencsére a közelben volt egy kórház.
 
 
 
- Avril Lavigne: az énekesnő több okból is sokak egyik kedvenc céltáblája és a koncertjeiben is bőven lehet hibát találni, a hangját és a körítést tekintve is.
 
 
 
- a 2010 utáni Max Cavalera: hasonló a helyzet, mint Meatloaf-nál: a Sepultura, a Soulfly és a Cavalera Conspiracy remek dalai után a rajongók nem olyan teljesítményt várnak a koncerteken Max-től, amilyet ebben az évtizedben nyújt.
 
 
 
- Mastodon: a Mastodon-nal kapcsolatban a legtöbb olvasó nem is magát a zenekart, hanem sokkal inkább a hangzást kritizálta. Talán nem ártana lecserélniük a hangmérnöküket.
 
 
 
- Deftones: a zenekar egyik rajongója szerint a Deftones egyszerűen képtelen tartani a dalok tempóját élőben.
 
 
 
- Bon Jovi: Jon Bon Jovi hangja egykor élőben is hibátlanul csengett, az utóbbi időben viszont már csak árnyéka régi önmagának.
 
 
 
- Anthony Kiedis: a Red Hot Chili Peppers frontembere is egyre halványabb teljesítményt nyújt a koncerteken a kommentelők szerint.
 
 
 
- Bob Dylan: Dylan munkásságának a hatása felbecsülhetetlen értékű, épp ezért olyan csalódottak a rajongók, hogy élőben nem remekel. Persze amilyen különc figura, az is lehet, hogy direkt játszik gyengébben.
 
 
 
- Weezer: a Weezer azon csapatok közé tartozik, akik a lemezeken kifejezetten jók, élőben azonban nem tudnak kellőképpen energikusak lenni.
 
 
 
- Blink-182: a banda sosem volt az élő produkciók mestere, de talán ez majd most megváltozik, ugyanis Lil Wayne-nel indulnak közös turnéra. Elég bizarr párosítás, de hátha bejön!
 
 
 
- Butcher Babies: sokan nem tudják eldönteni, hogy a Butcher Babies csak élőben gyenge, vagy eleve nem túl erősek a dalaik.
 
 
 
- Van Halen: a Van Halen eleve megosztó csapat: egyesek David Lee Roth-tal, mások Sammy Hagar-ral szeretik jobban a bandát, ráadásul sokan nem voltak kibékülve Gary Charone és Wolfgang Van Halen csatlakozásával sem. Emellett azt is el kell ismerni, hogy Roth hangja nem az igazi mostanában.
 
 
 
- KISS: a KISS annak idején kétségkívül korszakalkotónak számított, most pedig búcsúturnéjukat tartják, amelynek kapcsán többször is felmerült annak a gyanúja, hogy Paul Stanley sokszor csak playbackel.
 
 
 
- Ozzy Osbourne: Ozzy 70-es, 80-as évekbeli koncertjei etalonnak számítottak: ő maga és a zenekara is remekelt, a hangja azonban fokozatosan romlott az évek során, igaz, talán épp ezért egyre többet kommunikál a közönséggel és gondoskodik róla, hogy mindenki jól szórakozzon.
 
 
 
- GG Allin: nem csoda, hogy Allin előkelő helyen szerepel ezen a listán, hiszen egészen őrült dolgokat művelt a koncertjein, gyakran kárt tett magában és a közönségben is, de pont ezért lett egyfajta kultusza bizonyos körökben. 1993. június 28-án egy koncert utáni reggelen (melyet egy nagy ivászat előzött meg) holtan találták, kábítószer- (valószínűleg heroin-) túladagolás volt halála oka. GG Allin nevét nem elsősorban a zenéjével, hanem előadásaival és élő koncertjeivel írta be a rockzene történetébe. R.I.P.!
 
 
 
- Marilyn Manson az utóbbi pár évben: Manson annak idején üdítő színfoltnak számított, de ez már a múlté. Koncertjei egyre gyengébbek a hangját és az összhatásukat tekintve.
 
 
 
- Thirty Seconds To Mars: a bandát szinte mindenki Jared Leto miatt ismeri, de sokak szerint mégis pont ő a gyenge pont élőben: nem elég karizmatikus és a teljesítménye sem túl acélos.
 
 
 
- a Mötley Crüe a karrierje vége felé: magasan a Mötley Crüe kapta a legtöbb szavazatot az olvasóktól és nehéz vitatni, hogy a 2015-ös búcsúturnéjuk környékén már nem igazán voltak csúcsformában. Főleg Vince Neil nem, aki gyakran szinte teljes dalszövegeket halandzsázott végig.