Bejelentkezés

x
Search & Filters

Old Time Rock ’N’ Roll – Idén is szegényebb lett a rock szakma. Tőlük búcsúzunk



Sajnos idén is számos különleges,a ’70-es években is alkotó  nagyhatású zenész hunyt el, voltak közöttük hatalmas úttörőnek számító személyek is. De kikkel is lettünk szegényebbek idén?

Johnny Winter

A slide-blues egyik atyja július 16-án hunyt el, nem sokkal az előtt hogy megjelent ’Step Back’ című 19. nagylemeze.  Winter több Grammy-díjas Muddy Waters albumon is játszott, illetve az ő lemezei közül is jelöltek a díjra. Az 1980-ban megjelenő Guitar World magazin első számának borítóján szerepelt. 1988-ban vették fel a Blues Foundation Hall Of Fame listájára. 70 éves volt.
 


Jack  Bruce

A Cream alapítója, és basszusgitáros énekese, Jack Bruce október 25-én halt meg 71 évesen. Hatalmas veszteség volt nem csak a rockvilág számára, hiszen Bruce sok más műfajban is maradandót alkotott.  Halálának okaként májelégtelenséget említettek. Temetésén a Cream tagjai mellett Phil Manzanera, Gary Brooker, Vernon Reid és Nitin Sawhney.

 


Erdélyi Tamás – Tommy Ramone

A Ramones első dobosa a magyar származású Tommy Ramone a zenekar klasszikus felállásából utolsóként hunyt el. Először a Ramones menedzsere volt, de kicsivel később már dobosként játszott a zenekarban. 4 évig volt a Ramones tagja, a zenélés mellett hangmérnök és producer volt. 1970-ben például Jimi Hendrix ’Band Of Gypsys’ című albumán is közreműködött. 65 éves korában hunyt el New York-ban epevezeték rákot diagnosztizáltak nála.

 


Bobby Keys

Bobby Keys a Rolling Stones szaxofonosa volt. 70 éves korában hunyt el hosszan tartó súlyos betegeskedés után. Keys már kamaszkorában, az ötvenes években szaxofonozott Buddy Hollyval, később a Stones mellett olyan előadókkal lépett fel, mint John Lennon, George Harrison, Eric Clapton és Joe Cocker. Keys nem volt a Rolling Stones állandó tagja, akkor vezette a banda fúvós szekcióját, amikor stúdióba vonultak vagy turnéztak. Olyan számok örökítették meg játékát, mint a ’Can’t You Hear Me Knocking’, a ’Live With Me’, a ’Brown Sugar’ és az ’Emotional Rescue’.
 


Ian McLagan

Továbbra is maradunk a Rolling Stonesnál, hiszen a zenekart egy újabb sajnálatos eset érte, december 3-án, egy nappal Bobby Keys halála után Ian McLagan billentyűs is elhunyt. McLagan nem kapott túlságosan kiemelkedő szerepet a Stones-ban, a híres angol csapat mellett többen inkább a Small Faces and Faces nevű csapatban végzett munkájáról ismerik. 69 éves korában hunyt el stroke-ban.
 


Joe Cocker

Joe Cocker az angolt rockzenei történelem egyik kiemelt tagja volt. 70 éves korában tüdőrákban hunyt el. A zenészlegenda utolsó éveiben feleségével egy világtól elzárt ranchon élt Coloradóban. Negyven albumot hagyott maga után, és többször körbeturnézta a világot. 2007-ben a Brit Birodalom Rendjének tisztjévé avatták zenei szolgálatáért.
 

Címkék: 
Joe Cocker
Tommy Ramone
Johnny Winter
jack bruce