Bejelentkezés

x
Search & Filters

Omega Testamentum – emléknap és az új album összes dala megjelenés előtt szerdán a Rocker Rádióban



14 év után tér vissza új dalokkal Magyarország valaha volt legnagyobb rockzenekara, az Omega. A rajongók várakozása és ünnepe azonban döbbenetbe és szomorúságba csapott át, amikor a múlt hét folyamán a zenekar két meghatározó tagja hunyt el néhány nap alatt. A Rocker Rádió és a lemez kiadója a GrundRecords közös döntése nyomán így szerdán (egy nappal a Testamentum album hivatalos megjelenése előtt) a Rocker Rádió egész napos műsorral emlékezik Benkő Lászlóra és Mihály Tamásra, így mutatva be a zenekar aktuális nagylemezét.
 
A Rocker Rádió hallgatói már hétfőtől hallhatnak egy-egy dalt a csütörtökön megjelenő Testamentum c. albumról. Szerdán pedig a Hét Lemeze c. műsorában Magyarország leghallgatottabb rockzenei rádiójában teljes egészében lejátssza azt.
 
„Igyekszünk méltó módon emlékezni a legendákra és hasonló szellemben szeretnénk bemutatni az új albumukat is.” – mondta el Kalácska Gábor a Rocker Rádió egyik tulajdonosa. – „Soha nem volt még ennyire nehéz elkészíteni egy műsort, főleg hogy az új album a Testamentum címet kapta. A gyász szemüvegén át hirtelen a zenei anyag jelentése is megváltozott.”
 
„Óriási megtiszteltetés ez nekünk, ám mégis nagyon szomorúak vagyunk, hogy így alakult az együttműködés minden idők legsikeresebb magyar zenei produkciójával.” – jegyezte meg Thuróczy Richard, a Rocker Rádió másik tulajdonosa.
 
„Sokat gondolkodtunk, hol premiereztessük a lemezt, míg végül a Rocker Rádió mellett döntöttünk, hiszen hol máshol lehetne a célközönségnek eljuttatni az ország talán leghíresebb rockzenekarának új lemezét, mint az ország leghallgatottabb rockrádiójában? Ha már 14 év után végre új, teljes értékű sorlemez jelenik meg, azt szerettük volna méltó módon bemutatni. Nagyon nehéz pillanatok ezek, hiszen az élet közbeszólt, de talán ez most a leginkább méltó mementó Benkő László és Mihály Tamás emlékére!” – mesélte Szénégető Richárd, a GrundRecords sajtósa.