Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Onnan folytathattunk mindent, ahol a „normális időkben” abbahagytuk": Alvin és a Mókusok, Helo Zep! - Barba Negra, 2021.06.05.



Még mindig hihetetlen, de úgy tűnik, hosszú várakozás után végre újra beindulnak a koncertek, és bár egyelőre még vannak bizonyos korlátozások, és nem is minden esetben teljesen egyértelmű, hogy hova ki mehet, a lényeg, hogy a zenészek végre színpadon, a közönség pedig a küzdőtéren lehet. A tavaly nyári enyhítések során csak a reménykedve nézhettük a Barba Negra nagyszínpadának „csontvázát”, amit sajnos ekkor végül nem vehettek birtokba a bandák, most azonban már szerencsére igen, az idény egyik első nagy buliját pedig az Alvin és a Mókusok és a Helo Zep! adta.
 
A Helo Zep!-es srácok már régi ismerősök lehetnek az Alvin-rajongók számára, hiszen jó néhány alkalommal játszott együtt a két zenekar, például tavaly nyáron szintén a Barbában, igaz, akkor az 500 fős korlátozások miatt csak a kisszínpadon (beszámoló itt). A zenekar a karanténidőszak alatt sem unatkozott: a rajongókkal együtt készítettek klipet a Köszönöm című dalhoz, valamint adtak Raktárkoncertet is, de azért az élő találkozást persze semmi sem pótolhatta. A banda tagjai a tőlük megszokott lendülettel játszottak, és ha előzetesen volt is egy kis megilletődöttség és bizonytalanság, akár a csapat, akár a közönség részéről, az első hangok után ez azonnal tovaszállt, és rögtön kiderült, hogy igenis lehetséges (nagyjából) ugyanúgy bulizni, mint az egész őrület előtt, sőt, most talán minden korábbinál szükség van arra az igazi koncerthangulatra, amit a fiúk ismét kiválóan hoztak.
 
 
 
Volt időszak, amikor, ha nem is mindennapos, de legalábbis megszokott volt, hogy az Alvin és a Mókusok évente többször is fellép a Barba Negrában, de most már nem ilyen időket élünk, így ezek a pár éve még természetesnek vett találkozások is alaposan felértékelődtek. Egyvalamiben persze már előzetesen is biztosak lehettünk, mégpedig abban, hogy garantáltan ez lesz az év eddigi legjobb Alvin koncertje, mivel 2021-ben még nem is lépett színpadra a zenekar, de persze a poénkodáson túl mindenki izgatottan várta a banda nagy visszatérő buliját. Ekkora már elég szépen megtelt a Barba Negra küzdőtere: láthatóan sokan vágytak rá, hogy ha csak erre a nagyjából két órára is, de egy kicsit kiszakadjanak a nehézségek közül és önfeledten bulizhassanak.
 
 
Alvinék eredetileg egy dupla koncertet terveztek, amelynek első állomása a Barba, a második pedig az Akvárium lett volna, de a körülmények többször is átírták a forgatókönyvet, így végül előbb az akváriumos fellépésre majd csak július 24-én kerül sor. A két koncert egyúttal lemezbemutatóként is szolgál, hiszen tavaly egy Akinek itt kell most lennie című új albummal jelentkezett a zenekar, de azért természetesen a régi kedvencek sem hiányozhattak, sőt, egy különösen szép pillanat is akadt az estén, amikor az AWS tragikusan fiatalon elhunyt frontembere, Siklósi Örs fotója jelent meg a kivetítőn, és rá emlékezett a banda a közönséggel együtt.
 
Az új lemez néhány dala mellett hosszú sorban követték egymást az olyan jól ismert és méltán népszerű Alvin-slágerek, mint a Mossák az agyad, a Mikor a Földön véget ér az élet, az Én még tükörbe tudok nézni, vagy éppen a Sajnálom, és persze szokás szerint Viki is magára öltötte a menyasszonyi ruháját és kilépett az első sorokban állók elé.
 
 
Ha már a zenekar tagjainál tartunk, meg kell említenünk Kaló Dénest is, aki épp a már említett tavaly júliusi barbás koncerten debütált a dobok mögött, és bár azóta nem sok lehetősége volt a rutinszerzésre, mégis úgy játszott, mintha ezer éve a bandában lenne.
 
Bár jelenleg enyhülések vannak és kezd újra beindulni az élőzene, a jövővel kapcsolatban még továbbra is rengeteg kérdés akad, így különösen meg kell becsülnünk ezt az estét, amelyen végre újra láthattuk Alvinékat és nekik köszönhetően onnan folytathattunk mindent, ahol a „normális időkben” abbahagytuk.
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Barba Negra, további képekért klikk ide!